Kokosovo - marhuľový tunel
Autor receptu: myshull
Skvelý recept na spotrebovanie čerstvým marhúľ zo záhradky.
15-20 minút príprava |
30-40 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto:
Formu na biskupský chlebík vytrieme tukom a vysypeme múkou. Vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny a primiešame múku s práškom do pečiva a 3PL kokosu. Cesto dáme do formy a pečieme 30-40 min. pri 180°C. Upečený korpus vyklopíme z formy.
- Maslový krém:
Maslo vyšľaháme s vanilkovým a práškovým cukrom do peny.
- Tunel:
Vychladnutý korpus rozkrojíme a z jednej časti vydlabeme vnútro. Vydlabané omrvinky zmiešame s nakrájanými marhuľami, marhuľovým džemom, rumom a 2 PL kokosu. Hmotu vrátime späť do vydlabaného korpusu a priložíme druhú časť korpusu. Dáme stuhnúť do chladničky.
Stuhnutý tunel po bokoch potrieme maslovým krémom a obsypeme kokosom. Môžme ozdobiť čerstvými marhuľami alebo mätovými lístkami.