Foto: mesiar50
Suroviny
Suroviny na cesto : | |
160 g |
|
120 g |
|
6 ks |
|
2 PL |
|
Suroviny na kokosový krém : | |
300 g |
|
400 g |
|
50 g strúhaný |
|
Suroviny na čokoladový krém : | |
300 g kvalitná |
|
600 g |
|
Postup
-
1
Zacneme s pripravou piskotoveho cesta.Oddelime bielky od zltkov.
-
2
Bielky trochu preslahame a potom k pene pridame cukor. Dalej slahame do tuhsej peny.
-
3
Vajecne zltky vyslahame aj s olejom do penista.Nasledne ich jemne primiesame k snehu z bielkov.Ako mate moznost vidiet ja som na tento ukon pouzil metlicku zo slahaca.
-
4
K vajecnej zmesy potom primiesame, len tak rucne muku.
-
5
Surove cesto vlejeme do tortovej formy ktoru sme predosle vystlali papierom na pecenie.
-
6
Cesto som piekol pri 150 C / 40 min.
-
7
Dalej si cesto rozdelime na tri platy.
-
8
Prvy plat som natrel cokoladovym kremom.Cokoladovy krem si musime nechat aj na boky a vrch torty.
-
9
Cokoladovym kremom natrety plat zakryjeme druhym piskotovym platom a natrieme ho kokosovym kremom.
-
10
Pridanim dalsieho platu je torta poskladana.
-
11
Dalej celu tortu natrieme cokoladovym kremom.
-
12
Zostalo nam uz len tortu posypat kokosovou muckou a vyzdobte si ju podla svojej fantazie.
-
13
Cokoladovy krem som robil nasledovne.: Do smotany som nalamal horku cokoladu.Tuto zmes som za staleho miesania priviedol k varu a potom som ho ihned stiahol z platne varica.Toto dielo potom nechame vychladnut a uskladnime do chladnicky na 3 hodiny.
-
14
Po troch hodinach odstatia v chladnicke je cokoladova hmota stuhnuta a je pripravena k slahaniu na parizsky krem.
-
15
Cim hustejsiu hmotu si uvarime tak tym hustejsi krem budeme mat k plneniu torty.Dosiahneme to s kvalitnou horkou cokoladou a 35 % smotanou na slahanie.
-
16
Kokosovy krem som spravil takto. : Do smotany som nalamal bielu cokoladu a za neustaleho miesania som dielo priviedol k varnemu bodu.Potom zmes okamzite zlozime z varnej dosky.Dalej do tejto hmoty primiesame kokosovu mucku, nechame ju trochu sparit.Pokracujeme schladenim diela a naslednym uskladnenim do chladnicky.Pobudne tam tri hodiny.
-
17
Po troch hodinach odstatia v chladnicke je hmota z bielej cokolady, smotany a kokosu zhustnuta, no nie je az taka husta ako dielo z horkej cokolady.Konzistencne je ako hustejsi puding.Slahacom ju spracujeme v penu resp.krem.
-
18
Na obrazku uz vidite kokosovy krem.
-
19
Rez torty nie je bohvieco, kedze biely krem v strede torty splinul s piskotovym cestom v jeden celok.
Lacko,tortička je pekná a vydarená.Ukladám do KK,hoci pečiem torty zriedkavo,ale jeden nikdy nevie.
Mila 3sandra3, chut kremu je velmi podobna bounty tycinkam.Dakujem ti srdecne.
Srdecna vdaka a tiez pekne pozdravujem.
@elisticka
Zelam skore uzdravenie a velmi pekne ti dakujem.
@tatranka
Zdobenie torty nepatri na moj parket.Tak potom, len takto jednoducho.Mila Martuska, velmi pekne ti dakujem.
Velmi pekne ti dakujem.
Tesi ma ze sa ti torta paci.Dakujem ti pekne.
@methi
Moc ti dakujem.
@babav
Postup pripravy cesta mam z jedneho videa.Dakujem ti pekne.
@anina43
Parizske kremy su variabilne mozes do coko kremu pridat co mas rada ty resp.tvoji chlapci.Aby som spomenul mlete orechy, hrozienka, pistacie, rozpustene cukriky krowky atd.Dakujem ti velmi pekne.
Vies mila @kata50 mne ten lekvar prisiel na um vtedy,ked som uz tu tortu krajal.
Dakujem ti pekne za cenne rady.Dalej ti velmi pekne dakujem za ohodnotenie torty.
Velmi si cenim ohodnotenie od profesionalky.Srdecne ti dakujem.
Mila si.Dakujem ti velmi pekne.
@zuzanka1367
Potesenie je na mojej strane, ze sa ti paci.Dakujem ti
velmi pekne.
@hefa
Priprava torty je velmi jednoducha a parizske kremy byvaju lahke a chutne, synovi sa bude urcite pacit.
Velmi pekne ti dakujem.
Vacsinu plniek robim spontanne,kedze ich zakladnu,,zostavu"mam uz v hlave.K inovacii potom staci,len malo ako aj pri tomto parizskom kreme kde som pridal kokosovu mucku.Chystam sa v buducnosti
vymysliet ovocny parizsky krem,ale to uz pravdepodobne,,nepride" samovolne,kedze
este ani neviem z akych surovin bude ta plnka poskladana.Srdecne ti dakujem
mila Evicka.
Dakujem ti pekne.
Janka,nemal som na ňu žiadnu,, reklamáciu".
V sobotu ju spravím zas, ale použijem tip od @kata50
a to, že pod kokosový krém a aj naň pôjde nejaký lekvár.Pravdepodobne broskyňový, alebo ríbezľový.
Ďakujem ti veľmi pekne. :-)