Kokosové vajíčko v bielej čokoláde s marakujovým sorbetom
šéfkuchár reštaurácie ZORNO v Lozorne, 12. marca 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
Suroviny
Kokosové vajíčka: | |
1,5 l |
|
1 kg |
|
1 l |
|
50 g |
|
3 plátky |
|
50 g |
|
Obal na vajíčka: | |
750 g (28 %) |
|
500 g |
|
Sorbet: | |
600 g |
|
200 g |
|
8 plátkov |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na vajíčko vložíme do termomixu a 3 minúty mixujeme pri teplote 70 °C. Necháme vychladnúť a naplníme balónové formy, ktoré potom klasicky vymrazíme v mrazničke.
- 2
Obal na vajíčko: Kakaové maslo zahrejeme na 50 °C, pridáme polámanú bielu čokoládu a za stáleho miešania ju roztopíme tak, aby nezostali žiadne kúsky. Takto pripravenú zmes použijeme na obaľovanie kokosových vajíčok.
- 3
Sorbet: Odoberieme tretinu pyré a zahrejeme na 50 °C. Potom pyré stiahneme a pridáme namočenú želatínu, glukózový sirup a cukor tak, aby sa všetko rozpustilo a dobre spojilo. Ďalej pridáme ostávajúce pyré a všetko zmiešame. Zmes vložíme do mraziaceho stroja a necháme zmraziť. Pred použitím sorbet poriadne v stroji prešľaháme. Pre rýchlejšiu verziu môžeme kúpiť kvalitný hotový sorbet.
Tiež dezert:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu