Kokosové strapáčiky

orchidea - fotkaorchidea, 6. februára 2011
Kokosové strapáčiky
Foto: orchidea

Pôvod tohto receptu si už ani nepamätám, ale nesmie chýbať medzi inými vianočnými dobrotami. Bohužiaľ nemám foto, pretože ich idem ešte len piecť ale Zobraziť celý popisPôvod tohto receptu si už ani nepamätám, ale nesmie chýbať medzi inými vianočnými dobrotami. Bohužiaľ nemám foto, pretože ich idem ešte len piecť ale dodatočne doplním.

Suroviny

250  g
250 g
250 g, , Hera
80 g
30 g
1 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetky uvedené suroviny zmiešať a vypracovať cesto. Môže sa nechať chvíľu odležať, povedzme takú polhodinku. Potom cesto rozvaľkať, ide to trošku ťažko, cesto je pevnejšie. Vykrajovať menšie kolieska, klásť na plech vyložený papierom na pečenie a upiecť.

  2. 2

    Upečené a vychladnuté kolieska natierať nutelou a zliepať po dve. Potom namáčať v čokoládovej poleve, ja ich namáčam až po to spodné koliesko - skoro celé, len spodok nie je čokoládový. Chvíľočku nechať čokoládu stuhnúť a posypať husto kokosom.

  3. 3

    V pôvodnom recepte bol uvedený recept aj na krém, ktorým sa majú stapáčiky plniť, ale ja som si to uľahčila a robím ich s nutelou. Uvádzam však aj krém pre tých ktorým sa zdá lepší a vhodnejší na plnenie. Záleží na každého chuti. My máme radi čokoládové a tak ako to robím ja, je to ozaj čokoládové! Krém: 125 g masla, 100 g práškového curku, 1 PL kakaa, 1 vajce, 50 g mletých vlašských orechov - všetko spolu dobre vymiešať Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

marianne69
...este som sa chcela opytat na ten cokoladovy krem,tam ide 1 surove vajicko alebo sa mozem zaobist aj bez neho?predsa len surove vajce v kreme asi vynecham....
cica2
aj tieto musia byť výborné! A dobrý nápad plniť aj nutelou ;-)
babidka
u nas su v celej rodine velmi oblubene a u mojej sestry nesmu chybat na ziadne sviatky. Ale tvoj napad s nutelou sa mi velmi paci , nabuduce ich urobim takto :-)
morenajea
sama kokosové moc nemusím, ale toto je krásne a už viem komu týmto koláčikom urobím radosť, ukladám do KK




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia