Kokosové knedličky

Kokosové knedličky s karamelom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Ryžové cesto: Do misky nasypeme ryžovú múku, zmiešame s kokosovým mliekom a vypracujeme jemné cesto. Karamel: Palmový cukor roztopíme v hrnčeku na karamel. Primiešame kokosovú dužinu nakrájanú na jemné plátky a varíme spolu s vytvoreným karamelom, kým sa nevytvorí hustá hmota. Necháme vychladnúť.
  2. Z karamelovej hmoty formujeme malé guľky (asi 20–gramové), ktoré zabalíme do vopred urobeného ryžového cesta. Pred podávaním guľky varíme vo vriacej vode 6 minút a potom obalíme v sušenom kokose.
  3. Kokosové guľky môžeme podávať aj s karamelovou omáčkou: Z kryštálového cukru pripravíme karamel, zmiešame so smotanou na šľahanie a nakoniec zjemníme a zahustíme maslom. Omáčku pred podávaním zohrejeme. Naspodok misky dáme smotanový karamel a pridáme dve uvarené guľôčky obalené v sušenom kokose.