Kokosové knedličky
Kokosové knedličky s karamelom
Autor receptu: redakcia
Postup- Ryžové cesto: Do misky nasypeme ryžovú múku, zmiešame
s kokosovým mliekom a vypracujeme jemné cesto. Karamel: Palmový
cukor roztopíme v hrnčeku na
karamel. Primiešame kokosovú dužinu nakrájanú
na jemné plátky a varíme spolu
s vytvoreným karamelom, kým
sa nevytvorí hustá hmota. Necháme vychladnúť.
- Z karamelovej hmoty formujeme malé guľky
(asi 20–gramové), ktoré zabalíme do
vopred urobeného ryžového
cesta. Pred podávaním guľky varíme
vo vriacej vode 6 minút a potom
obalíme v sušenom kokose.
- Kokosové guľky môžeme podávať aj s karamelovou omáčkou:
Z kryštálového cukru pripravíme karamel, zmiešame so smotanou na šľahanie a nakoniec zjemníme a zahustíme maslom. Omáčku pred podávaním zohrejeme. Naspodok misky
dáme smotanový karamel a pridáme dve uvarené guľôčky obalené v sušenom kokose.
|