Kokosové ježe

elysa - fotkaelysa, 1. novembra 2013
Kokosové ježe
Foto: elysa

Obľúbené koláčiky môjho muža... Ale určite hodné pripomenutia...

30 minút
príprava
10-12 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
300 g
50 g
1 ks
2,5 dl
2 PL
1 ks
Poleva:
250 g
200 g
2 dl
3 PL
100 g
350 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Prednedávnom som mala problémy a musela som upraviť stravovanie a vtedy som objavila túto ovsennú múku- trochu odvtedy prilepšujem varenie a pečenie ňou- ovsenná múka. V každom pečení časť predpísanej múky nahradím touto, pridávam ju do polievok, obaľujem v nej mäso... Aj v týchto koláčikoch je jej časť.

    Kokosové ježe - obrázok 1
  2. 2

    Do misy preosejeme múku, cukor, pridáme PDP a citrónovú kôru. Premiešame.

    Kokosové ježe - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme vajce, mlieko, med a roztopené maslo.

    Kokosové ježe - obrázok 3
  4. 4

    Dobre spolu premiešame.

    Kokosové ježe - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C na plechu vystlanom papierom na pečenie asi 10-12 minút.

    Kokosové ježe - obrázok 5
  6. 6

    Z vychladnutého cesta stiahneme papier a pokrájame na obdĺžniky.

    Kokosové ježe - obrázok 6
  7. 7

    Nad parou rozpustíme a do hladka vymiešame: cukor, mlieko, maslo, kakao a čokoládu. Nevaríme. V poleve postupne namáčame obdĺžniky, polevu nenechávame priveľmi odtiecť, je jej dosť na celú dávku.

    Kokosové ježe - obrázok 7
  8. 8

    Ihneď obaľujeme v kokosovej múčke.

    Kokosové ježe - obrázok 8
  9. 9

    Ukladáme na tácku a necháme v chlade dobre stuhnúť.

    Kokosové ježe - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Koláče, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
tieto aj my robievame každé Vianoce :-) mamka ma odmalička učila,že ich treba obaľovať, kým je koláč ešte vlažný. myslím, že vtedy sa napijú viac čokolády - mamkine boli vždy presiaknute čokoládou až do stredu, svokra obaľuje vychladené a sú o dosť suchšie. toť môj postreh.
No to uz bolo veeelmi davno, ale tieto kolace su velmi chutne, akurat sa mi zda, ze sme do cesta davali povodne karamel. Super.
no,to je recept stary,prastary,ale stale uktualny.Mamich velmi rada.