Kokosové guľôčky (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 28. decembra 2012

Inšpirované brožúrkou Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága. Pudingový prášok vyberáme bez obsahu sušeného mlieka či smotany (napr. od Alnatura vanilkový či čokoládový, alebo Zobraziť celý popisInšpirované brožúrkou Minútky bez mäsa od Stanislava Muntága. Pudingový prášok vyberáme bez obsahu sušeného mlieka či smotany (napr. od Alnatura vanilkový či čokoládový, alebo od Dr. Oetker Premium extra karamel či horká čokoláda). Pri bezlepkovej diete dáme pozor aj na obsah lepku.

30
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks
150 ml
200 ml
1-2 PL
30 ks




Postup

  1. 1

    Z pudingového prášku a "mlieka" uvaríme veľmi hustý puding (podľa návodu na obale len s menším množstvom tekutiny).

  2. 2

    Primiešame sladenku a toľko kokosovej múčky, aby sme získali tuhšiu hmotu, z ktorej sa budú robiť guľôčky.

  3. 3

    Tvarujeme malé guľôčky s lieskovcom uprostred. Obalíme ich ešte vo zvyšnom kokose a vychladíme. Chuť a farba sa bude meniť v závislosti od použitého pudingu. Z tejto dávky nám vyšlo asi 30 ks.

Diskusia k receptu

evanaaa
@veqanvidya , aj sladenku dostať napríklad v DM? Lebo niektoré výrobky Alnatura tam dostať. Ak sa nemýlim, Sladenka je sladový sirup? len teraz neviem, či ho môžu aj diabetici.
veganvidya
Ahoj, evanaaa :-). Vyrobky Alnatura dostat iba v DM (v CR aj v inych retazcoch). Sladenka je jacmenny slad a v DM ju nedostat - pokial viem iba v predajniach zdravej vyzivy. Mozu ju aj diabetici, ale s mierou. Pre diabetikov je najlepsia stevia - pokukaj viac info na internete a pospytuj sa v predajniach zdravej vyzivy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia