Kokosová roláda

Autor receptu: chatarka

15-20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do pevnej bielej peny. Postupne zašľaháme rozpustený tuk a postupne vmiešavame preosiatú múku s kypriacím práškom. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený s papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 °C asi 10 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vložíme na 1 hodinu do chladničky.
  2. Krém: ¾ dávky mlieka vlejeme do hrnca, pridáme cukor, strúhaný kokos , do zvyšného mlieka zapracujeme kukuričný škrob a vlejeme do hrnca s kokosom a varíme do zhustnutia. Po vychladnutí vyšľaháme s 200g Hery maslová chuť na krém.
  3. Vychladnutý piškot potrieme jahodovým džemom ( môžte použiť aj ribezľový podľa chuti) na to rozotrieme ¾ krému a zrolujeme. Zvyšný krém rozotrieme po povrchu celej rolády a posypeme kokosom.