„Kokošky“ - šúľance

Autor receptu: luluvarecha

Tento recept som sa naučila od mojej babky ktorá mi ho poradila na popolcovú stredu.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Ošistené zemiaky uvaríme vo vode.Necháme ich variť kím nebudú úplne mäkké.
  2. Ked sa uvaria zlejeme vodu a necháme vychladnúť.
  3. Ked budú studené nastrúhame ich a na pracovnej doske ich zmiešame s múkou,vajíčkom a štipkou soli (1čl.).Vypracujeme hladké cesto.
  4. Cesto rozdelíme na 2 časti a vyvaľkáme 1cm hrubý pásik. Príborovým nožíkom nakrájame pásik na 2cm dlhé šuľky.
  5. Vo veľkom hrci zohrejeme vodu s 1čl soli a 1PL oleja. Šuľky nahádžeme do vody a ked vyplávajú na povrch vyberieme ich.Nepreplachujeme ich vodou.
  6. Šúľance dáme do hrca (misky) a polejeme ich rozpusteným maslom a opraženou strúhankou s cukrom.Prajem dobrú chuť :D