Koko-čoko-karamelové narodeninové rezy

soncya - fotkasoncya, 11. júna 2012
Koko-čoko-karamelové narodeninové rezy
Foto: soncya

Tento koláčik mi vznikol kombináciou viacerých overených receptov, nakoľko mal byť reprezentačný.

30
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
5 ks
100 ml horúca
100 ml
0,5 bal.
 štipka
Krém kokosový:
250 g
150 ml
150 g
150 g
Krém karamelový:
1 bal. (den vopred uvarene)
250 g
Čokoládová šľahačka:
300 ml
20 g
2 bal. bez cukru
1,5 bal.
 a roztopenie čokolády




Postup

  1. 1

    Piškótu si pripravíme obvyklým spôsobom: žĺtky s cukrom, vymiešať do penista, potom horúca voda, potom olej, potom pridáme múku s PDP a nakoniec zľahka primiešame sneh z 5 bielkov. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme pri 175°C asi 15 - 20 minút. Individuálne podľa svojej rúry. Upečený korpus potrieme za tepla marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Kokosová plnka: Do misy si zabaríme kokosovú múčku a práškový cukor vriacim mliekom, aby nám vznikla hiustá kaša (mlieko prilievame postupne, kým treba). Do horúcej kokosovej kaše vmiešame pol masla a vymiešame.

  3. 3

    Karamelová plnka: Deň vopred si dáme na 3 a pol hodiny variť SALKO. Hotový studený salkový karamel si zmiešame s maslom a vyšľaháme.

  4. 4

    Čokoládová šľahačka: Deň vopred si pripravím čokoládové mlieko. Čokoládu s kúskom masla v mikrovlnke roztopím a pridám do horúceho mlieka. Za stáleho miešania rozmiešam, mlieko nemusí vrieť. Dám do chladničky riadne vychladnúť, najlepšie deň vopred. Na druhý deň v čokoládovom mlieku pripravím podľa návodu 2 práškové šľahačky zmiešané so stužovačmi a vyšľahám tuhú šľahačku.

  5. 5

    Pristúpime k finálnej komletácii zákuska. Na korpus natriem kokosovú plnku, na ňu môžem aj hneď navrstviť karamelový krém. Teraz treba dať stuhnúť do chladničky a nakoniec navrstvím čokoládovú šľahačku. Upravím povrch stierkou (nemusí byť), a môžem dekorovať čokoládou. Krájame na menšie kocky. Prajem dobrú chuť, my sme sa oblizovali až za ušami!!!

    Koko-čoko-karamelové narodeninové rezy - obrázok 5

Diskusia k receptu

marcy
toto je mega bomba,silné trio :))....vybrala by som si cesto a jednu plnku,na druhý víkend inú ....
letisia
Spojenie kokosovej a karamelovej plnky je pre mňa veľká mňamka. Ale ja navrch miesto šľahačky dám čokoládovú polevu.
lia66
Mňamózna kombináció, aj krásne na pohľad!!!...len jednu chybu to má-nemôžem to teraz hnedky vyskúšať...a to tu ssslintááám!!!...ukladám, vyskúšam-je nádherný!!!
3sandra3
vyzerá fakt úúúžasne... dala by som si... a vyskúšam , samozrejme
margaretka28
Tento koláčik som prehliadla,to by bola škoda ak by mi unikol, zaujímavá kombinácia ukladám do mkk a niekedy vyskúšam pri nejakej príležitosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia