Koko-čoko-karamelové narodeninové rezy

Autor receptu: soncya

Tento koláčik mi vznikol kombináciou viacerých overených receptov, nakoľko mal byť reprezentačný.

30
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Piškótu si pripravíme obvyklým spôsobom: žĺtky s cukrom, vymiešať do penista, potom horúca voda, potom olej, potom pridáme múku s PDP a nakoniec zľahka primiešame sneh z 5 bielkov. Vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Pečieme pri 175°C asi 15 - 20 minút. Individuálne podľa svojej rúry. Upečený korpus potrieme za tepla marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.
  2. Kokosová plnka: Do misy si zabaríme kokosovú múčku a práškový cukor vriacim mliekom, aby nám vznikla hiustá kaša (mlieko prilievame postupne, kým treba). Do horúcej kokosovej kaše vmiešame pol masla a vymiešame.
  3. Karamelová plnka: Deň vopred si dáme na 3 a pol hodiny variť SALKO. Hotový studený salkový karamel si zmiešame s maslom a vyšľaháme.
  4. Čokoládová šľahačka: Deň vopred si pripravím čokoládové mlieko. Čokoládu s kúskom masla v mikrovlnke roztopím a pridám do horúceho mlieka. Za stáleho miešania rozmiešam, mlieko nemusí vrieť. Dám do chladničky riadne vychladnúť, najlepšie deň vopred. Na druhý deň v čokoládovom mlieku pripravím podľa návodu 2 práškové šľahačky zmiešané so stužovačmi a vyšľahám tuhú šľahačku.
  5. Pristúpime k finálnej komletácii zákuska. Na korpus natriem kokosovú plnku, na ňu môžem aj hneď navrstviť karamelový krém. Teraz treba dať stuhnúť do chladničky a nakoniec navrstvím čokoládovú šľahačku. Upravím povrch stierkou (nemusí byť), a môžem dekorovať čokoládou. Krájame na menšie kocky. Prajem dobrú chuť, my sme sa oblizovali až za ušami!!!