Knoppers

piglin - fotkapiglin, 30. apríla 2010

Asi poznáte chrumkavú oblátku plnenú mliečnym a orieškovo - nugátovým krémom...

Suroviny

60 ml
55 g
175 g
130 g
100 g
160 g
1 PL
100 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Mlieko prevaríme s cukrom. Maslo vyšľaháme, postupne pridáme vychladnuté mlieko. Primiešame sušené mlieko. Nugátový krém pripravíme nasledovne: rozpustíme maslo, pridáme Nutellu, kakao, napokon prisypeme opražené, nasekané oriešky.

  2. 2

    Prvú oplátku potrieme mliečnym krémom, na to dáme oplátku. Nasleduje oriešková plnka a zase oplátka. Postup zopakujeme s ďalšími 3 oplátkami.

  3. 3

    Oplátky zaťažíme, uložíme na chladné miesto cez noc. Na druhý deň krájame.

Diskusia k receptu

honestka
vsetko je fajn, leze chrumkavost oblatok sa strati tym, ze maslovy krem sa do oblatok vpije. alebo nie v tomto recpete, ozaj ostanu chrumkave?
evanaaa
VýBORNý RECEPT Už NA PRVý POHľAD!Prečo nik podobné nevymyslí aj pre cukrovkárov?Takto si môžem robiť len chute a .....závidieť.
ches
@evanaaa :

Skusim ti poradit. Ked budes v Auparku, tam je svajciarska predajna cokolady.Moja mama je tiez cukrovkarka a ja jej tam kupujem diabeticku cokoladu aj s orieskamy. Namiesto nuteli daj tam cokoladu aj cukor poznas diabeticky aj kakao. Nahrad vsetko pre diabetikov.
A potom napis recept a vyskusame to.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia