Klobásové tortičky pre kúpačov

Autor receptu: martina34

Chutná slaná pochúťka - prudko jedlá.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, margarínu, kyslej smotany a štipky soli si pripravíme cesto, ktoré je najlepšie, keď odleží v chladnička 12 hodín.
  2. Pripravíme si klobásu, ktorú nakrájame najlepšie na krájači na tenké kolieska ako na jednohubky. Pokrájame si aj syr na menšie kúsočky a pripravíme si aj vajíčko, ktorým budeme potierať, takže ho rozšľaháme a pridáme do neho aj štipku soli. Cesto si vyvaľkáme na hrúbku 3-4 mm a vykrajujeme z neho kolieska, kvietky, podľa fantázie. Poukladáme si ich na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom, poukladáme na ne klobásu, opäť potrieme vajíčkom, dáme opäť cesto - kvietok, zas potrieme vajcom a na vrch položíme kúsok syra.
  3. Takto pripravené vložíme do predom vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 15-20 minút.