Klasický Käsekuchen (tvarohový koláč) z Nemecka

banjolin - bez fotkybanjolin, 25. marca 2016
Klasický Käsekuchen (tvarohový koláč) z Nemecka
Foto: banjolin

V Nemecku je tento koláč veľmi obľúbený, jedla som ho mnohokrát. Až po rokoch som sa konečne odhodlala upiecť ho aj u nás "na vychodze". Mali sme práve robotníkov okolo domu, všetkým veľmi chutil. Jeden sa dokonca vyjadril, že lepší ešte nejedol.

12
porcií
120 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
1 čl
125 g
60 g
1 ks
1 ks
Plnka:
2 PL
50 g
125 g
4 ks
500 g
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame všetky suroviny na hladkú hmotu. Vyložíme až na okraje tortovej formy, cca 3 cm, pokrytej papierom na pečenie.

  2. 2

    Na plnku najprv vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridåvame ostatné suroviny, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Hmotu nalejeme na cesto pripravené v tortovej forme.

  3. 3

    Pečieme na 180 stupňov asi 60 minút. Vychladnutý koláč posypeme pråškovým cukrom.

    Klasický Käsekuchen (tvarohový koláč) z Nemecka - obrázok 3
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Nemecká kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Koláče, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

monty469
Tak tento koláčik by som si dala hneď. Je to na beton veľká mňamka :-)
martamm
Taketo kolaciky oblubujem, s tvarohom clovek nic nepokazi :)))))))))
haji
Vypadá dobře a určitě je chutný!! Hmm, já tvaroh ráda! Tak německý - mnoho německých receptů na sladkosti neznám. Němci se u nás mohou v cukrárnách, kavárnách, pekárnách a vůbec v restauracích u jídla "přehodit".
elixir
Pridavam sa k chvalam, vyzera velmi dobre. :)