Cheesecake
Klasický japonský cheesecake
Autor receptu: bobowero
15-20 minút príprava |
45-50 minút na 180 °C |
Postup- Ako prvé oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtky tiež vyšľaháme a do vyšľahaných žĺtkov pridáme 250 g jemného tvarohu/syra. Šľaháme, kým sa tvaroh/syr nevyšľahá a potom pridáme kondenzované mlieko. Trochu prešľaháme. Nakoniec postupne jemne vmiešame sneh z bielkov.
- Zmes nalejeme do tortovej formy, formu obalíme alobalom a vložíme ju do misky s teplou vodou.
- Pečieme 45-50 minút pri 180 °C. Pri pečení neotvárajte rúru! Po dopečení pootvoríme dvierka a cheesecake necháme 30 minút chladnúť.
- Po vychladnutí vyberieme z rúry a nožom oddelíme od krajov tortovej formy. Potom opatrne vyberieme koláč z formy. Necháme chvíľu vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť :-)!
|