Foto: najkuchticka
Vyskusanie tohto receptu stalo za to. Vsetkym chutilo, dostala som pochvalu...no čo viac si priať :-) Kolacik sa zjedol hned...mnam!
Suroviny
7 ks |
|
8 PL |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
10 PL |
|
NAPLN (1. varianta): | |
1/2 kg (nie vanickovy) |
|
250 g |
|
podla chuti |
|
12 PL (podla hustoty tvarohu) |
|
NAPLN (2. varianta): | |
2 ks vaničkový |
|
1 ks + 4PL medu |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zltky vyslahame s cukrom do peny, pridame kakao, olej, muku, do ktorej sme zamiesali PDP. Uslahame sneh z bielkov, ktory na konci pridame do cesta. Pripravime si plech (mensi), na ktory dame papier na pecenie (vymasteny, vymuceny).
- 2
Cesto vylejeme na plech s papierom a pecieme na horucom vzduchu 150 st. asi 10 minut, alebo na 170 - 180 st. v elektr. rure asi 8 minut. Vršok cesta sa Vam nebude zdat opeceny.
- 3
Upečené vytiahneme a na papieri necháme vychladnut. Ušlaháme si tvaroh s maslom, cukrom, smeotanou a dáme do chladnicky stuhnut.
- 4
Platik rozdelime na dve casti (priecne rozrezeme). Na prvy namazeme napln (bud 1. alebo 2. varianta). Zakryjeme druhym platom. Nechame ztuhnut v chlade, kde aj kolac uschovavame.
- 5
PS: Na lepsie ozdobenie som vrch kolacika poliala cokoladovou polevou, posypala rozmrvenymi piskotami a mletymi orechmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu