Kinder mliečny rez

najkuchticka - fotkanajkuchticka, 22. marca 2012

Vyskusanie tohto receptu stalo za to. Vsetkym chutilo, dostala som pochvalu...no čo viac si priať :-) Kolacik sa zjedol hned...mnam!

Suroviny

7 ks
8 PL
4 PL
2 PL
1 ks
10 PL
NAPLN (1. varianta):
1/2 kg (nie vanickovy)
250 g
  podla chuti
12 PL (podla hustoty tvarohu)
NAPLN (2. varianta):
2 ks vaničkový
1 ks + 4PL medu
1 ks




Postup

  1. 1

    Zltky vyslahame s cukrom do peny, pridame kakao, olej, muku, do ktorej sme zamiesali PDP. Uslahame sneh z bielkov, ktory na konci pridame do cesta. Pripravime si plech (mensi), na ktory dame papier na pecenie (vymasteny, vymuceny).

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech s papierom a pecieme na horucom vzduchu 150 st. asi 10 minut, alebo na 170 - 180 st. v elektr. rure asi 8 minut. Vršok cesta sa Vam nebude zdat opeceny.

  3. 3

    Upečené vytiahneme a na papieri necháme vychladnut. Ušlaháme si tvaroh s maslom, cukrom, smeotanou a dáme do chladnicky stuhnut.

  4. 4

    Platik rozdelime na dve casti (priecne rozrezeme). Na prvy namazeme napln (bud 1. alebo 2. varianta). Zakryjeme druhym platom. Nechame ztuhnut v chlade, kde aj kolac uschovavame.

  5. 5

    PS: Na lepsie ozdobenie som vrch kolacika poliala cokoladovou polevou, posypala rozmrvenymi piskotami a mletymi orechmi.

    Kinder mliečny rez - obrázok 5

Diskusia k receptu

domci4
Chcela by som s tohto koláčika urobiť tortičku, nevieš kolko by som mala dať vajíčok?
lia66
Mňam, kinder robievam-je mňamkový...i keď cesto mám trošku inšie! @domci4 -ono záleží, aký veľký tortový plech máš...tieto rezy sú vyššie-a mám pocit, že zo 14-tich vajec by bola teda rianna torta:))
marianne69
Aj mne sa paci a velmi.Len mi blizsie popis,ze priecne rozrezat:-),ako tortu?
najkuchticka
ja som upiekla cesto na plechu a potom som ho prerezala na 2 tensie platy, medzi ne som dala tvarohovu plnku.
paveva
Na vareche nie som dlho. predtým som si povedala, že už nebudem pridávať nové recepty, ale ked sú tu také mňamky, neulož si ich, a nevyskúšaj, ale neviem čo prv. tento tiež vyzerá na zjedenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia