Kelové placky

Autor receptu: danca39

Tieto placky robila moja babička,bola výborná kuchárka.Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom okolí pripravoval.Keď som ho pripravovala pre priateľov tak boli príjemne prekvapení a hneď si pýtali recept.Kto má rád zeleninové jedlá nech ho vyskúša,hlavne je finančne nenáročný.

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Stredne velký kel dáme variť do osolenej vody,nevaríme ho dlho,približne keď zavrie voda tak najviac 5 minút a potom odstaviť od sporáka.Možme ho nechať chvíľu vo vode a potom zliať vodu a nechať ho vychladnúť.Medzi tým si pripravíme slané palacinkové cesto.ja ho pripravujem od oka vajicka a trochu soli vyšľaháme a pomali pridaváme múku ja osobne používam hladkú múku ale môžete použiť polohrubú múku a mlieko.Cesto by nemalo byť veľmi husté.
  2. Vychladnutý kel si nakrájame ako keby na kocky, na drobno nakrájanú cibuľú a pretlačený cesnak.Tieto igrediencie v miešame do cesta.
  3. Olej rozpálime na panvici a naberačkou si vypražáme placky.Ja ich robím velke asi ako dlaň,také ovalčeky.Podávame najlepšie k novým zemiakom a uhorkovým šalátom,ale samozréjme je to individuálne,každý ako chce a čo má rád.