Kelová polievka s cícerom a slaninou

Autor receptu: nazarboncuk

Namiesto slaniny môžete dať kvalitné párky alebo klobásku.

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Slaninu nakrájame na kocky (párky a klobásu na kolieska) a opečieme v hrnci na kvapke oleja do chrumkava. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, tymian, fenikel, zalejeme konzervou nasekaných paradajok, pohárom vývaru a odokryté povaríme 10 minút.
  2. Z kelových listov vykrojíme stredovú časť a listy nakrájame na prúžky. Pridáme do hrnca spolu s cícerom a zvyškom vývaru a varíme kým nie je kel mäký ale nie úplne rozvarený. Do polievky prelisujeme strúčik cesnaku, ochutíme mletým čiernym korením a prípadne posolíme. Na tanieri posypeme sušený čili korením a nasekanou pažítkou.