Keksíky z ovsených vločiek s citrónovou príchuťou
Foto: mirkajan
Napriek tomu, že na fotke vyzerajú ako fašírky, sú to keksíky. V zdravej výžive som si na skúšku kúpila podobný keksík (vegánsky, bio a Zobraziť celý popisNapriek tomu, že na fotke vyzerajú ako fašírky, sú to keksíky. V zdravej výžive som si na skúšku kúpila podobný keksík (vegánsky, bio a drahý) a keďže bol veľmi chutný, povedala som si, že toto by som mohla zvládnuť aj v domácich podmienkach. Preštudovala som zloženie na etikete a toto je výsledok mojej (myslím, že celkom vydarenej) improvizácie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
250 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
130 g |
|
100 g |
|
100 g rozpustené (alebo kokosový olej) |
|
1/2 bal. |
|
1 ks (kôra aj šťava) |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do misy a dôkladne premiešame, kým sa nespoja (najlepšie to ide rukou). Hmotu necháme chvíľu odstáť. Kešu maslo som jedenkrát robila rozmixovaním kešu orechov až na maslo, dnes som vo farmárskom obchode objavila kešu maslo od slovenského výrobcu. V zložení kupovaného keksíka bol kokosový olej, ktorý ja až tak nemusím, preto som ho v mojich keksíkoch nahradila maslom.
- 2
Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a ukladáme naň guličky z cesta vo veľkosti vlašského orecha. Každú guličku som potom stlačila dnom skleneného pohára na hrúbku cca 4 mm - je dobré dno pohára občas namočiť do vody, cesto sa naň potom nelepí.
- 3
Pečieme pri teplote 180 °C cca 12 minút. Keksíky sú po vybratí z rúry mäkké, treba ich nechať vychladnúť a až vychladnuté dávať dole z plechu. Skladujeme v uzavretej dóze.
Tiež ovsené sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
To sú minipetúnie- Milion bells, predávajú ich v rôznych farebných variantách.
Děkuji, také krásné vybarvení jsem ještě neviděla, super!