Foto: laurisia
Ľahký svieži tvarohový koláč - kombinácia koláča z kyslého mlieka a tvarožníka. Hľadala som tu na Vareche, našla som dva podobné recepty, ale tento Zobraziť celý popisĽahký svieži tvarohový koláč - kombinácia koláča z kyslého mlieka a tvarožníka. Hľadala som tu na Vareche, našla som dva podobné recepty, ale tento konkrétny nie, tak som si povedala, že ho sem pridám.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
2 dl |
|
5 dl (Acidko a pod.) |
|
2 PL |
|
1,5 ČL |
|
Plnka: | |
500 g |
|
125 g |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto si dáme všetky spolu do jednej misky, kakao preosejeme.
-
2
Do druhej misky si dáme všetky suroviny na plnku. Dáme pozor, aby maslo bolo mäkké.
-
3
Každú zmes samostatne vyšľaháme tak, aby sa jednotlivé suroviny pekne prepojili.
-
4
Na vymastený a vysypaný plech, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto. Do cesta postupne čajovou lyžičkou vkladáme vedľa seba kôpky plnky.
-
5
Cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 min. - každý si pozná svoju rúru, treba skúsiť pichnutím špáradlom v strede plechu, či je už cesto upečené.
-
6
Po vychladnutí krájame na rezy, môžeme posypať práškovým cukrom, ale podľa mňa netreba, myslím, že koláč by bol už veľmi sladký.
ja ties ale je uz noc a ja mam iba 8 rokov