Kefírový tvarohový koláč fotorecept

laurisia - fotkalaurisia, 22. mája 2016
Kefírový tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: laurisia

Ľahký svieži tvarohový koláč - kombinácia koláča z kyslého mlieka a tvarožníka. Hľadala som tu na Vareche, našla som dva podobné recepty, ale tento Zobraziť celý popisĽahký svieži tvarohový koláč - kombinácia koláča z kyslého mlieka a tvarožníka. Hľadala som tu na Vareche, našla som dva podobné recepty, ale tento konkrétny nie, tak som si povedala, že ho sem pridám.

36
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
1 ks
2 dl
5 dl (Acidko a pod.)
2 PL
1,5 ČL
Plnka:
500 g
125 g
2 PL
2 ks
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto si dáme všetky spolu do jednej misky, kakao preosejeme.

    Kefírový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do druhej misky si dáme všetky suroviny na plnku. Dáme pozor, aby maslo bolo mäkké.

    Kefírový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každú zmes samostatne vyšľaháme tak, aby sa jednotlivé suroviny pekne prepojili.

    Kefírový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na vymastený a vysypaný plech, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto. Do cesta postupne čajovou lyžičkou vkladáme vedľa seba kôpky plnky.

    Kefírový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 min. - každý si pozná svoju rúru, treba skúsiť pichnutím špáradlom v strede plechu, či je už cesto upečené.

    Kefírový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí krájame na rezy, môžeme posypať práškovým cukrom, ale podľa mňa netreba, myslím, že koláč by bol už veľmi sladký.

    Kefírový tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

atulienka
Tvaroh aj kefír, super! To sa kostičky vápniku potešia. Ukladám, dávam 5*. Vyskúšam, trocha zhreším, lebo nemôžem neochutnať, a zoberiem babičkám do domova seniorov. Vždy sa potešili, keď som doniesla niečo "domáce".
alkatelka
vyskúšam, vyzera super, pomedzi kopčeky tvarohu ešte dám lekvar, ja zvyknem potom robit rez tam kde je lekvar, aby zboku vyzeral farebný :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia