Kefírový tvarohový koláč (fotorecept)

Autor receptu: laurisia

Ľahký svieži tvarohový koláč - kombinácia koláča z kyslého mlieka a tvarožníka. Hľadala som tu na Vareche, našla som dva podobné recepty, ale tento konkrétny nie, tak som si povedala, že ho sem pridám.

36
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto si dáme všetky spolu do jednej misky, kakao preosejeme.
  2. Do druhej misky si dáme všetky suroviny na plnku. Dáme pozor, aby maslo bolo mäkké.
  3. Každú zmes samostatne vyšľaháme tak, aby sa jednotlivé suroviny pekne prepojili.
  4. Na vymastený a vysypaný plech, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto. Do cesta postupne čajovou lyžičkou vkladáme vedľa seba kôpky plnky.
  5. Cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 min. - každý si pozná svoju rúru, treba skúsiť pichnutím špáradlom v strede plechu, či je už cesto upečené.
  6. Po vychladnutí krájame na rezy, môžeme posypať práškovým cukrom, ale podľa mňa netreba, myslím, že koláč by bol už veľmi sladký.