Kefírový tvarohový koláč (fotorecept)
Autor receptu: laurisia
Ľahký svieži tvarohový koláč - kombinácia koláča z kyslého mlieka a tvarožníka. Hľadala som tu na Vareche, našla som dva podobné recepty, ale tento konkrétny nie, tak som si povedala, že ho sem pridám.
36 porcií |
10 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup
- Suroviny na cesto si dáme všetky spolu do jednej misky, kakao preosejeme.
- Do druhej misky si dáme všetky suroviny na plnku. Dáme pozor, aby maslo bolo mäkké.
- Každú zmes samostatne vyšľaháme tak, aby sa jednotlivé suroviny pekne prepojili.
- Na vymastený a vysypaný plech, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme cesto. Do cesta postupne čajovou lyžičkou vkladáme vedľa seba kôpky plnky.
- Cesto dáme upiecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 160 °C cca 40 min. - každý si pozná svoju rúru, treba skúsiť pichnutím špáradlom v strede plechu, či je už cesto upečené.
- Po vychladnutí krájame na rezy, môžeme posypať práškovým cukrom, ale podľa mňa netreba, myslím, že koláč by bol už veľmi sladký.