Kuracie mäso
Kuracie mäso

Keď konečne môžem podľa Zuzany Haasovej videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 8. augusta 2020. Komerčný recept.

Speváčka a herečka Zuzana Haasová pripravila výdatnú dobrotu z kuracieho mäsa.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

 (alebo kuracie prsia)
2 bal.
 (alebo bravčová masť)
Na knedličky:
5 ks (alebo rožky)
2 dcl
2 ks
6 dkg




Postup

  1. 1

    Grilovacie korenie vmasírujeme do kuracieho mäsa.

  2. 2

    Na dno vymasteného pekáča rozložíme pár plátkov opraženej slaniny.

  3. 3

    Vystelieme kyslou kapustou, na ktorú položíme kuracie mäso, na vrch dáme ďalšiu vrstvu kapusty a zakryjeme alobalom.

  4. 4

    Vložíme do rúry na 180 °C na 40 min.

  5. 5

    Žemle nakrájame na kocky a opražíme na výpeku zo slaniny.

  6. 6

    Po opražení preložíme do misy, pridáme mlieko, vajíčka a múku a vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme guľky.

  7. 7

    Tie varíme v osolenej vode približne 15 - 20 minút.

  8. 8

    Udusenú kapustu s kuracím mäsom podávame s knedličkami nakrájanými na plátky.

Diskusia k receptu