Kávový cake

Autor receptu: dominikakralovicova

Recept pochádza z blogu http ://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ Kombinácia tvarohu, čokolády a kávy je neopísateľná a veľmi osviežujúca. Použila som formu s priemerom 24cm

10
porcií

Suroviny

Postup

  1. Čokoládu a maslo nad parou rozpustíme. Pridáme cukor a zmiešame. Potom postupne pridávame vajcia po jednom. Pridáme preosiatu múku, ktorú sme zmiešali s PDP a ručne metličkou premiešame. Cesto vylejeme do tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Odložíme bokom a medzitým pripravíme kávovú plnku: tvaroh zmiešame s práškovým cukrom, pridáme kávu ktorú sme rozpustili v 2pl vody. Vyšľaháme metličkou. Postupne zašľaháme po jednom vajíčka a nakoniec smotanu kyslú alebo jogurt. Vymiešame na hladkú masu. Nalejeme na čokoládovú masu a pečieme na 170 stupňov Celzia: 42 minút. Koláčik po upečení necháme aspoň hodinku v rúre vychladnúť.
  2. Smotanová poleva: vyšľaháme šľahačku v prášku. Kyslú smotanu zmiešame s práškový cukrom a vmiešame do nej metličkou vyšľahanú práškovú šľahačku. Natrieme na koláčik. Posypeme mletou škoricou a dáme do chladničky aspoň na 12 hodín.