V nedeľu sme čakali návštevu, ktorá je dosť maškrtná a tak som rozmýšľala čo by som upiekla na rýchlo keďže v sobotu som nestihla.Niečo Zobraziť celý popisV nedeľu sme čakali návštevu, ktorá je dosť maškrtná a tak som rozmýšľala čo by som upiekla na rýchlo keďže v sobotu som nestihla.Niečo rýchle a dobré...posúďte sami...kým som chytila foťák do ruky, rezy už neboli... len neviem či to bolo tým ako chutili alebo tými kobylkami okolo stola :-) Spravím ešte raz a pridám aj foto.....či? pokúsim sa :-) No a takto som použila gaštanové pyré ktoré som kúpila na vianočné pečenie a nevedela som čo s ním tak som ho šupla do mrazáku,nakoniec využitie našlo.
príprava
na 250 °C
Suroviny
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
1 ks |
|
0,5 dcl |
|
2 - 3 PL |
|
Plnka 1: | |
1 ks |
|
3,5 dcl |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
(Hera) |
|
Na vrch: | |
2 ks |
|
Postup
-
1
Žĺtka si oddelíme od bielkov, žĺtka si vymiešame s olejom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh pridáme cukor došľaháme do tuha, pridáme žĺtkovo olejovú zmes - šľaháme ešte 5 minút. Opatrne vmiešame 5 PL polohrubej múky s práškom do pečiva.Na záver zmes ochutíme mletou kávou 2-3 PL podľa chuti a vylejeme na vy-mastený alebo papierom vystlaný plech. Pečieme pri teplote 250 st. cca 10 minút. Dlhšie nie aby nám korpus nevyschol. Keď sa cesto začne oddeľovať od plechu znamená to že je upečený.
- 2
Kým sa nám korpus pečie uvaríme si z mlieka vanilkový puding, necháme čiastočne vychladnúť a vmiešame palmarín a odložíme kým nevychladne úplne. Keď máme vychladnutý pudingový krém, vmiešame kyslú smotanu,2 PL cukor, vanilkový cukor,gaštanové pyré a vyšľahanú šľahačku - šľahačku odporúčam večer dopredu uvariť a vychladnutú odložiť do chladničky - bude tuhšia a lepšie držať. Kto chce môže pridať aj šteblátko rumu :-) ja som dala. Ak sa Vám bude zdať zmes riedka môžte pridať želatínový stužovač Dr.Oetker tak ako ja/pre istotu/
- 3
Na vychladnutý korpus natrieme gaštanovú zmes ako druhú vrstvu si vyšľaháme šľahačku v prášku a natrieme na gaštanovú zmes.Nezabudnite si odložiť kúsok s pyré aby ste mohli rezy ozdobiť - postrúhajte na vrch kto zabudne dobrá bude aj čokoláda a šup s koláčikom do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo kým nepríde návšteva.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu