Foto: janger
Recept pre milovnikov kavy a cokolady.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
160 g jemný |
|
225 g |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
125 g |
|
1 mala lyzicka |
|
50 g nasekané a opražené |
|
60 g |
|
1 mala lyzicka |
|
1 velka lyzica -Nescafe |
|
40 g |
|
stipka |
|
Plnka: | |
50 ml |
|
1 velka lyzica -Nescafe |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Vajicka vymiesame s cukrom.
- 2
Pridame rozpustene maslo, mlieko, vanilkovu esenciu....
- 3
...preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva, stipku soli, premiesame to vareskou.
- 4
Dalej pridame preosiaty kakaovy prasok a instantnu kavu. Ja som pouzila Nescafe.
- 5
Primiesame do toho oprazene a na kusky posekane lieskovce (mozu byt aj ine orechy) a posekanu cokoladu. Ja som dala tentokrat horku cokoladu (72%). Ak mate radsej sladsiu cokoladu, tak doporucujem pridat mliecnu, pripadne bielu. Kombinacia horkej cokolady, kakaoveho prasku a kavy je dost intenzivna.
- 6
Zmesou naplnime vrecko.
- 7
Na vrecku odstrihneme roztek a tak naplnime mufinove formicky. Ja to takto vzdy plnim. Zda sa mi to sikovnejsie, ako plnit lyzicou.
- 8
Pekac dame na 20-25 minut do vyhriatej rury (180º C).
- 9
Ked sa to pecie, pripravime plnku. Do nadobky, ktoru zohrievame nad parou, dame smotanu, cokoladu a instantnu kavu, pouzila som Nescafe. Nechame to rozpustit, dobre zamiesame a plnka je hotova. Pouzila som horku cokoladu. A opat, ak mate radsej sladsie plnky, tak treba pouzit sladsiu mliecnu cokoladu.
- 10
Upecene mufiny vyberieme z rury, nechame trosku ochladit.
- 11
A mozeme (ale nemusime) plnit. Ja som plnila pomocou igelitoveho vrecka ( nemala som uz original plniace vrecko) a takehoto nadstavca.
- 12
Do vrecka som dala plnku a takto som plnila mufiny. Mozete plnit aj viackrat. Mozu sa plnit napriklad aj lekvarom. Moznosti je kopu.
- 13
Tento je naplneny na dvoch miestach.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vdaka Vareche,vlastne vdaka tebe janger ,naucila nieco nove ;-)
Ale muffin samotny bol velmi fajn, specialne dnes rano ked sme mlsali na ranajky... nebol vobec suchy. Fajn cesto, dakujem za pekny recept. :)