Kávovo-čokoládové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: janger

Recept pre milovnikov kavy a cokolady.

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajicka vymiesame s cukrom.
  2. Pridame rozpustene maslo, mlieko, vanilkovu esenciu....
  3. ...preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva, stipku soli, premiesame to vareskou.
  4. Dalej pridame preosiaty kakaovy prasok a instantnu kavu. Ja som pouzila Nescafe.
  5. Primiesame do toho oprazene a na kusky posekane lieskovce (mozu byt aj ine orechy) a posekanu cokoladu. Ja som dala tentokrat horku cokoladu (72%). Ak mate radsej sladsiu cokoladu, tak doporucujem pridat mliecnu, pripadne bielu. Kombinacia horkej cokolady, kakaoveho prasku a kavy je dost intenzivna.
  6. Zmesou naplnime vrecko.
  7. Na vrecku odstrihneme roztek a tak naplnime mufinove formicky. Ja to takto vzdy plnim. Zda sa mi to sikovnejsie, ako plnit lyzicou.
  8. Pekac dame na 20-25 minut do vyhriatej rury (180º C).
  9. Ked sa to pecie, pripravime plnku. Do nadobky, ktoru zohrievame nad parou, dame smotanu, cokoladu a instantnu kavu, pouzila som Nescafe. Nechame to rozpustit, dobre zamiesame a plnka je hotova. Pouzila som horku cokoladu. A opat, ak mate radsej sladsie plnky, tak treba pouzit sladsiu mliecnu cokoladu.
  10. Upecene mufiny vyberieme z rury, nechame trosku ochladit.
  11. A mozeme (ale nemusime) plnit. Ja som plnila pomocou igelitoveho vrecka ( nemala som uz original plniace vrecko) a takehoto nadstavca.
  12. Do vrecka som dala plnku a takto som plnila mufiny. Mozete plnit aj viackrat. Mozu sa plnit napriklad aj lekvarom. Moznosti je kopu.
  13. Tento je naplneny na dvoch miestach.