Kávovo-arašidová torta
Autor receptu: danda3
Ani sama som netušila, čo vznikne, až tortu dokončím, rozhodovala som sa medzi dvoma krémami, vyhral to tento arašidový, torta je pre syna k narodeninám.☺
16 porcií |
100 minút príprava |
10-12 minút na 180 °C |
Postup
- Každý korpus pečiem zvlášť. Bielka šľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor, vyšľaháme do tuha, potom pridáme žĺtky s olejom, postupne silnú kávu a nakoniec jemne vmiešame múku (dala som špaldovú hladkú) + kakao + PDP.
- Dáme do formy (26 cm), vystlanej papierom na pečenie a pri 180°C pečieme cca 10 - 12 minút, treba vyskúšať špajdlou.
- Upečený plát, postup zopakujeme ešte 2x.
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s karamelovým salkom, potom po lyžiciach pridávame arašidové maslo s kúskami arašidov a dobre zašľaháme do krému. Arašidové maslo vyváži sladkosť karamelového krému, dajte si ho podľa chuti.
- Pláty zbavíme šúp.
- A začneme skladať tortu, krém si rozdelíme na 4 časti, tri na pláty a poslednú na boky. Plát + plnka + plát + plnka + plát + plnka.
- Čokoládovú polevu pripravíme rozpustením čokolády v smotane vo vodnom kúpeli. Ak je ešte riedka, pridáme čokoládu. Dobre vymiešame a polejeme vrch torty.
- Ľubovoľne ozdobíme, zvolila som nesolené arašidy a kakaové guličky. Dáme do chladu.
- A nakoniec potrieme boky zvyškom krému. Dáme opäť do chladu.☺
- ♥
- ♥