Kávovo-arašidová torta

Autor receptu: danda3

Ani sama som netušila, čo vznikne, až tortu dokončím, rozhodovala som sa medzi dvoma krémami, vyhral to tento arašidový, torta je pre syna k narodeninám.☺

16
porcií
100 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Každý korpus pečiem zvlášť. Bielka šľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor, vyšľaháme do tuha, potom pridáme žĺtky s olejom, postupne silnú kávu a nakoniec jemne vmiešame múku (dala som špaldovú hladkú) + kakao + PDP.
  2. Dáme do formy (26 cm), vystlanej papierom na pečenie a pri 180°C pečieme cca 10 - 12 minút, treba vyskúšať špajdlou.
  3. Upečený plát, postup zopakujeme ešte 2x.
  4. Zmäknuté maslo vyšľaháme s karamelovým salkom, potom po lyžiciach pridávame arašidové maslo s kúskami arašidov a dobre zašľaháme do krému. Arašidové maslo vyváži sladkosť karamelového krému, dajte si ho podľa chuti.
  5. Pláty zbavíme šúp.
  6. A začneme skladať tortu, krém si rozdelíme na 4 časti, tri na pláty a poslednú na boky. Plát + plnka + plát + plnka + plát + plnka.
  7. Čokoládovú polevu pripravíme rozpustením čokolády v smotane vo vodnom kúpeli. Ak je ešte riedka, pridáme čokoládu. Dobre vymiešame a polejeme vrch torty.
  8. Ľubovoľne ozdobíme, zvolila som nesolené arašidy a kakaové guličky. Dáme do chladu.
  9. A nakoniec potrieme boky zvyškom krému. Dáme opäť do chladu.☺