Kávové zrná

Kávové zrná trochu inak

Autor receptu: kucharocka123

Kávové zrná so sušienkami.

20
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme silnú instantú kávu hustej konzistencie, vymiešame a necháme vychladiť.
  2. Kakaové sušienky rozmixujeme alebo zomelieme. Preložíme do misy, zmiešame s mletými lieskovcami a kakaom.
  3. Do suchej zmesi pridáme studené nahrubo nastrúhané maslo, kondenzované mlieko, rumovú arómu a kávu. Ručne vypracujeme hustú tvarovateľnú hmotu, upravíme do bochníka a necháme cca 10 minút stuhnúť v chladničke.
  4. Z vychladnutej hmoty vyformujeme dlhé valčeky, ktoré krájame na rovnaké diely (1 diel cca 20 g). Z každého vygúľame medzi dlaňami ovál, stlačíme do tvaru kávového zrna a pomocou tenkej rukoväte drevenej varešky urobíme cez stred zárez. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potom odložíme do chladničky.
  5. Stuhnuté kávové zrná namáčame do čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli a ukladáme na mriežku, aby prebytočná čokoláda odkvapkala. Nakoniec necháme vychladiť a odležať v chlade. Dobrú chuť!