Kávové zrná
Kávové zrná trochu inak
Autor receptu: kucharocka123
Kávové zrná so sušienkami.
20 porcií |
40 minút príprava |
Postup
- Uvaríme silnú instantú kávu hustej konzistencie, vymiešame a necháme vychladiť.
- Kakaové sušienky rozmixujeme alebo zomelieme. Preložíme do misy, zmiešame s mletými lieskovcami a kakaom.
- Do suchej zmesi pridáme studené nahrubo nastrúhané maslo, kondenzované mlieko, rumovú arómu a kávu. Ručne vypracujeme hustú tvarovateľnú hmotu, upravíme do bochníka a necháme cca 10 minút stuhnúť v chladničke.
- Z vychladnutej hmoty vyformujeme dlhé valčeky, ktoré krájame na rovnaké diely (1 diel cca 20 g). Z každého vygúľame medzi dlaňami ovál, stlačíme do tvaru kávového zrna a pomocou tenkej rukoväte drevenej varešky urobíme cez stred zárez. Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potom odložíme do chladničky.
- Stuhnuté kávové zrná namáčame do čokolády rozpustenej vo vodnom kúpeli a ukladáme na mriežku, aby prebytočná čokoláda odkvapkala. Nakoniec necháme vychladiť a odležať v chlade.
Dobrú chuť!