Foto: renate
Tento zákusok pripravujem pri každej väčšej udalosti....a manželovi na oslavy do práce....pretože kolegom veľmi chutí.....raz som ho sama vymyslela a ujal sa.
príprava
na 170 °C
Suroviny
150 g |
|
5 ks |
|
1/2 ks |
|
100 g |
|
2 pol.lyžice |
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 ks |
|
2 pol.lyžice |
|
1 ks |
|
4 pol.lyžice |
|
podľa potreby |
|
4 decilitre |
|
Postup
-
1
-žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny...po troške pridávame olej -pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom -vyšlaháme aj bielka na tuhý sneh a jemne ho primiešame do hmoty -vylejeme a rozotrieme na plech vymastený a vysypaný múkou -pečieme pri teplote 170 stupňov
- 2
Plnka: uvaríme krém z mlieka a zlatého klasu a necháme vychladnúť. medzitým vytrieme palmarín s cukrom a uvaríme silnú instantnú kávu...budeme potrebovať asi pol deci kávy. Elektrickým mixérom na najvyšších otáčkach vyšľaháme krém spolu s vytretým maslom a po lyžičkách pridávame horúcu kávu. Vznikne jemný kávový krém :-)
- 3
Vychladnutý korpus po dĺžke rozrežeme na tri časti. Každú potrieme ríbezľovým lekvárom a kávovou plnkou. Po nanesení poslednej časti celý koláč potrieme zvyšným krémom a polejeme roztopenou čokoládou, ktorú necháme stiecť. Necháme v chlede stuhnúť....... Dobrú chuť!!!
- 4
Ak ste skúsená kuchárka, cukrárka, tak tento recept môžte aplikovať aj na tortu...ja som to skúsila a vydarilo sa!!! :-)))))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a koláčik vyzerá chutne vyskušam ,len sa tak po ňom blysne.
A terazku koláčiku :-)
Káva - super.
Čokoláda - super.
Pena? - super.
Niet čo dodať je super :-)