Kávové rezy

renate - fotkarenate, 24. júla 2010
Kávové rezy
Foto: renate

Tento zákusok pripravujem pri každej väčšej udalosti....a manželovi na oslavy do práce....pretože kolegom veľmi chutí.....raz som ho sama vymyslela a ujal sa.

30 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

150  g
5 ks
1/2 ks
100 g
2 pol.lyžice
1 ks
120 g
1 ks
2 pol.lyžice
1 ks
4 pol.lyžice
 podľa potreby
4 decilitre

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    -žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny...po troške pridávame olej -pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom -vyšlaháme aj bielka na tuhý sneh a jemne ho primiešame do hmoty -vylejeme a rozotrieme na plech vymastený a vysypaný múkou -pečieme pri teplote 170 stupňov

  2. 2

    Plnka: uvaríme krém z mlieka a zlatého klasu a necháme vychladnúť. medzitým vytrieme palmarín s cukrom a uvaríme silnú instantnú kávu...budeme potrebovať asi pol deci kávy. Elektrickým mixérom na najvyšších otáčkach vyšľaháme krém spolu s vytretým maslom a po lyžičkách pridávame horúcu kávu. Vznikne jemný kávový krém :-)

  3. 3

    Vychladnutý korpus po dĺžke rozrežeme na tri časti. Každú potrieme ríbezľovým lekvárom a kávovou plnkou. Po nanesení poslednej časti celý koláč potrieme zvyšným krémom a polejeme roztopenou čokoládou, ktorú necháme stiecť. Necháme v chlede stuhnúť....... Dobrú chuť!!!

    Kávové rezy - obrázok 3
  4. 4

    Ak ste skúsená kuchárka, cukrárka, tak tento recept môžte aplikovať aj na tortu...ja som to skúsila a vydarilo sa!!! :-)))))

    Kávové rezy - obrázok 4

Diskusia k receptu

34 komentárov k receptu
Ďakujem za komentíky....mám veľmi vyberavého synáčka, ale tento zákusok nikdy neodmietne. A na "babské" debatky popoludní ku kávičke je ako stvorený....
Sliny sa i zbiehajú, len čo naň pozerám. Pokúsim sa ho upiecť, len mám trochu obavy z tej kávy do plnky. Plnky robím z masla (margarín nemusím) a bojím sa, že by sa maslo s tou kávou zrazilo. Myslíš, že by bola veľká chyba, keby som tú kávu zamiešala do mlieka, v ktorom budem variť Zlatý klas? Na chuti krému by to hádam nič nezmenilo.
Milá Sovka.....práve o to poldeci horúcej kávy ide!!!!!! Mixujeme maslo s krémom a tú kávu tam pomaličky vmixovávame po lyžičkách. To je to kúzlo....to ti potom vznikne neskutočne ľahúčky krém...skoro ako pena.....držím palčeky.
Moja prvá reakcia bola- aký pekný koláčik a hneď som sa chcela spýtať na primiešanie horúcej kávy do vlažného krému ale Sovka ma predbehla. Vždy sa má miešať surovina rovnakej teploty, aby sa krém nezrazil, ale ty si nám to pekne - Renate- vysvetlila, takže zasa niečo vieme.
A, Renate, vitaj, neoľutuješ, že si sa sem prihlásila, sú tu fajn ľudia a dobré recepty.Však uvidíš, vlastne, aj sa dočítaš.
V recepte nie je uvedene mnozstvo vody na pripravu instantnej kavy, len 2,5 PL kavy granulovanej. Myslim si, ze 2 dcl mlieka na 1 Zlaty klas je malo, ta uvarena kasa je potom strasne tuha. :-)
Renate,vitaj na vareche :8 ja som zatial iba citatelka receptov,neskusala som este nic pridat,lebo nie som moc zdatna v pocitacovej technike,ale mozno sa to casom zmeni....
Vyzeráte veľmi mlado a musím pochváliť aj opálenie, čo by som ja za to dala :-).
A terazku koláčiku :-)
Káva - super.
Čokoláda - super.
Pena? - super.
Niet čo dodať je super :-)
Tááák to mi je ľúto....aj moje kuchárske výtvory z knižiek občas takto skoničia.....ja to už mám v oku, tak to skús po svojom...:-))
Ja robievam vlastne podobny kavovy,len stale som davala vsetko do kremu vychladnut...uvareny puding a potom aj kavu a tak som to zmiesavala za studena....takto je to rychlejsie..i ked v podstate to iste:-)Mozem potvrdit,je dobry i ked ja ho poznam uz roky:-)
Krémové veru nemusí, ale tá káva ma veľmi láka, takže prst je hore a ja ho veru upečiem, lebo vyzerá fajnovo. @renate ako robíš tú mozajku na poleve, je úžasná.
tak dnes som skúšala a krém sa mi nepodaril :-( snažila som sa dodržať postup,ale zrazilo sa mi to,keď som tam vmiešavala horúcu kávu...ostal skoro úplne tekutý,takže sa nedal natrieť na koláč.
Aj ja som ho včera vyskúšala. Moja prvá reakcia... paráda... presne ako autorka píše: lahodná nadýchaná pena... Naplnila som s ním roládu, dala do chladničky a dnes ráno, totálne sklamanie. V chlade sa tuk oddelil od krému :-( Proste vyzerá ako zrazený, čo vôbec nepôsobí lákavo. Neviem aké máte skúsenosti vy, ale ja tento krém už iste robiť nebudem!

Pridaj komentár k receptu: