Kávové rezy
Autor receptu: renate
Tento zákusok pripravujem pri každej väčšej udalosti....a manželovi na oslavy do práce....pretože kolegom veľmi chutí.....raz som ho sama vymyslela a ujal sa.
30 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup
- -žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny...po troške pridávame olej
-pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom
-vyšlaháme aj bielka na tuhý sneh a jemne ho primiešame do hmoty
-vylejeme a rozotrieme na plech vymastený a vysypaný múkou
-pečieme pri teplote 170 stupňov
- Plnka: uvaríme krém z mlieka a zlatého klasu a necháme vychladnúť.
medzitým vytrieme palmarín s cukrom a uvaríme silnú instantnú kávu...budeme potrebovať asi pol deci kávy.
Elektrickým mixérom na najvyšších otáčkach vyšľaháme krém spolu s vytretým maslom a po lyžičkách pridávame horúcu kávu.
Vznikne jemný kávový krém :-)
- Vychladnutý korpus po dĺžke rozrežeme na tri časti.
Každú potrieme ríbezľovým lekvárom a kávovou plnkou.
Po nanesení poslednej časti celý koláč potrieme zvyšným krémom a polejeme roztopenou čokoládou, ktorú necháme stiecť.
Necháme v chlede stuhnúť.......
Dobrú chuť!!!
- Ak ste skúsená kuchárka, cukrárka, tak tento recept môžte aplikovať aj na tortu...ja som to skúsila a vydarilo sa!!! :-)))))