Kávové rezy fotorecept
Foto: ancicka
Chutné rezy nielen pre tých, ktorí majú radi kávu.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bielky si oddelíme od žĺtkov. Bielky vyšľaháme do tuha a po častiach pridávame cukor a šľaháme ešte aspoň 3-4 minútky, aby sneh bol tuhý. Potom na šľahači stiahneme stupeň rýchlosti na najnižší stupeň a zašľaháme žĺtky.
-
2
Do múky zamiešame kypriaci prášok. Keď sú žĺtky dobre zašľahané, preosejeme múku s kypriacim práškom a metličkou ju zľahka zamiešame do vaječnej zmesi.
-
3
Z cesta odoberieme 1/3, ktorú vylejeme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie. Rozotrieme rovnomerne na celý plech. Rúru si vyhrejeme na 200 °C a pri tejto teplote pečieme 5 min. Do zvyšného cesta pridáme kávu a zamiešame. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké plechy a upečieme. Pre koho by to bolo náročné, tak si môže zvlášť pripraviť tri cestá, každé z troch vajec.
-
4
Plnka: Do hrnca si rozbijeme vajcia a pridáme cukor. Ešte kým nie je na pare, tak mixérom vyšľaháme aspoň 3 minúty. Potom hrniec dáme na väčší hrniec, v ktorom vrie voda. Vody by malo byť dostatok, aby vydržala počas celého parenia. Šľaháme na najmenšom stupni. Celé šľaháme asi 10-12 minút. Krém musí byť hustý, tak ako keď šľaháme na studeno. Je to potom vidieť na stene misky, keď začne na stene misky cukornatieť, hneď treba odstaviť. Takýto krém necháme vychladnúť, tak na letno. Maslo vyšľaháme s kávou a spojíme s vyšľahanými vajciami.
-
5
Z upečeného cesta odstránime papier a vrchnú kôrku. Cestá potrieme plnkou a spojíme (svetlý korpus bude v strede). Necháme v chlade stuhnúť.
-
6
Po stuhnutí pokrájame na rezy a ozdobíme.
Diskusia k receptu