Foto: zirafninka1
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
50 g |
|
80 g |
|
50 g |
|
1 PL |
|
4 čl |
|
Krém: | |
20 g |
|
200 ml |
|
6 - 8 PL |
|
2 PL |
|
100 g |
|
125 g |
|
Poleva: | |
70 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Múku, cukor, kávu a čokoládu dáme do mixéra. Rozmixujeme - premiešame. Postupne pridáme hrášku rozmiešanú v 2PL vody a tuk.
-
2
Krátkym mixovaním vyrobíme cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme na chladnom mieste hodinku odležať.
-
3
Pripravíme si formičky.
-
4
Formičky naplníme cestom a upečieme vo vyhriatej rúre (v mojej 8 - 10minút).
-
5
Krém: Ryžové mlieko, zlatý klas. 4PL agávového sirupu a kávu rozmiešame a na miernom ohni uvaríme hustú kašu. Odstavíme.
-
6
Do horúceho krému pridáme čokoládu
-
7
a lyžicu masla. Vymiešame dohladka. Ochutnáme a podľa potreby dosladíme. Ja som pridala ďalšie 4 PL agávového sirupu. Necháme vychladnúť.
-
8
Vychladnutý krém vyšľaháme s maslom rovnakej teploty.
-
9
Na lodičky striekame krém ( asi tretina krému sa mi však zvýšila) . Odložíme na chladné miesto. Po stuhnutí máčame v čokoládovej poleve.
Diskusia k receptu