Kávová zmrzlina fotorecept
Foto: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci, výsledok perfektný... Potešíte celú rodinku.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suroviny na zmrzlinu.
-
2
Salko vylejeme na panvicu, pridáme 2-3ČL instantnej kávy Nescafé (neuvarenej).
-
3
Dáme variť a na miernom plameni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hneď po zhustnutí zmes prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme potravinovou fóliou necháme vychladnúť.
-
4
Po vychladnutí mixérom prešľaháme do penista. Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a spojíme s vychladnutou kávovou zmesou.
-
5
Mixérom všetko vyšľaháme do husta.
-
6
Zmes preložíme do uzatvárateľného pohára, posypeme koreninovou zmesou na kávu z mlynčeka (Chai Moment) alebo čokoládovými hoblinkami. Odložíme do mrazničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.
-
7
Servírujeme do kornútkov, ochutnávka... Mňam, mňam...
Jej tak to sa mi veľmi páči ... Vyzerá veľmi dobreeee a chuť....??,,bude fantastická....daj vedieť.Pozdravujem.
Veru koštuje....A nedá vedieť...Som rada, že sa recept páči, pozdravujem.
Už koštujem. Celý deň som sa na ňu tešila, teraz som došla dom. Je výborná, ďakujem Ti @olinecka za recept a vrele odporúčam ďalej.
Som rada ,že si sa podelila svojím foto .Hlavne ,že zmrzlina chuti .
U nás si ju dávame medzi briošku - mňam.