Kávová zmrzlina
Kávová zmrzlina

Kávová zmrzlina fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 5. augusta 2024
Kávová zmrzlina (fotorecept)
Foto: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci, výsledok perfektný... Potešíte celú rodinku.

1 liter
porcia
20 (+ mrazenie) minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 konzerva (Salko)
2-3 ČL (Nescafé)
500 ml (33-40 %)
Navrch:
 (alebo čokoládové hobliny)




Postup

  1. 1

    Suroviny na zmrzlinu.

    Kávová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Salko vylejeme na panvicu, pridáme 2-3ČL instantnej kávy Nescafé (neuvarenej).

    Kávová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme variť a na miernom plameni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hneď po zhustnutí zmes prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme potravinovou fóliou necháme vychladnúť.

    Kávová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí mixérom prešľaháme do penista. Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a spojíme s vychladnutou kávovou zmesou.

    Kávová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Mixérom všetko vyšľaháme do husta.

    Kávová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes preložíme do uzatvárateľného pohára, posypeme koreninovou zmesou na kávu z mlynčeka (Chai Moment) alebo čokoládovými hoblinkami. Odložíme do mrazničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.

    Kávová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Servírujeme do kornútkov, ochutnávka... Mňam, mňam...

    Kávová zmrzlina (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Kávová sa mi páči, zaujímalo by ma, či sa môže použiť aj nesladené Salko, ale asi áno......len či zhustne varením ako pri sladenom? Skúsila by som......
kucharka
Je to super recept, ja ho tiež robievam ( podľa Nigelly ). Vďaka kondenzovanému mlieku sa zmrzlina v mrazáku nemusí premiešavať.
U nás si ju dávame medzi briošku - mňam.
1x zolik




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia