Kávová zmrzlina

Kávová zmrzlina (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci, výsledok perfektný... Potešíte celú rodinku.

1 liter
porcia
20 (+ mrazenie) minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na zmrzlinu.
  2. Salko vylejeme na panvicu, pridáme 2-3ČL instantnej kávy Nescafé (neuvarenej).
  3. Dáme variť a na miernom plameni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hneď po zhustnutí zmes prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme potravinovou fóliou necháme vychladnúť.
  4. Po vychladnutí mixérom prešľaháme do penista. Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a spojíme s vychladnutou kávovou zmesou.
  5. Mixérom všetko vyšľaháme do husta.
  6. Zmes preložíme do uzatvárateľného pohára, posypeme koreninovou zmesou na kávu z mlynčeka (Chai Moment) alebo čokoládovými hoblinkami. Odložíme do mrazničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.
  7. Servírujeme do kornútkov, ochutnávka... Mňam, mňam...