Kávová zmrzlina
Kávová zmrzlina (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchá príprava, ktorej sa
nemusia zľaknúť ani začiatočníci,
výsledok perfektný... Potešíte celú
rodinku.
1 liter porcia |
20 (+ mrazenie) minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na zmrzlinu.
- Salko vylejeme na panvicu, pridáme 2-3ČL instantnej kávy Nescafé (neuvarenej).
- Dáme variť a na miernom plameni za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Hneď po zhustnutí zmes prelejeme do sklenenej nádoby, zakryjeme potravinovou fóliou necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí mixérom prešľaháme do penista. Studenú smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a spojíme s vychladnutou kávovou zmesou.
- Mixérom všetko vyšľaháme do husta.
- Zmes preložíme do uzatvárateľného pohára, posypeme koreninovou zmesou na kávu z mlynčeka (Chai Moment) alebo čokoládovými hoblinkami. Odložíme do mrazničky stuhnúť aspoň na 4-5 hodín.
- Servírujeme do kornútkov, ochutnávka... Mňam, mňam...