Kávová torta bez múky

janli - bez fotkyJanli, 4. decembra 2017 16:50
Ďalšie recepty »

Kávová torta bez múkyFoto: janli

Milujem sladké, ale keďže sa vo väčšine dobrôt skrýva až priveľa nástrah pre naše telo :), hľadám a skúšam piecť nové, tzv. zdravé sladkosti. Táto tortička je super, vláčna, krémová, s jemnou chuťou kávy. A jej príprava je jednoduchá a určite ju zvládnu aj menej šikovní kuchtíci :). Tak do toho!

12
porcií
20 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
3 PL
4 PL
1 ČL
Plnka:
500 g (Hollandia)
250 g
2 PL
4 PL
Kniha dopredaj

Postup prípravy

  1. 1

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, kakao zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vyšľahaným žĺtkam. Zamiešame.

  2. 2

    Vyšľaháme sneh z bielkov, jemne vmiešame k žĺtkovej zmesi a dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer cca 24 alebo 26 mm, podľa toho, či chcete hrubší korpus). Dáme piecť na 180 °C na 30 minúť (sledujeme špáradlom).

  3. 3

    Plnku pripravíme zmiešaním uvedených prísad.

  4. 4

    Korpus necháme vychladnúť, oddelíme od papiera na pečenie a vrátime do tortovej formy (ja vrch cesta niekedy pokvapkám rumom - nemusí byť). Následne ho potrieme plnkou, posypeme kakaom a dáme zachladiť.

  5. 5

    Pred krájaním tortu "obídeme" tenkým nožíkom po vnútornom obvode formy, aby sa oddelila plnka od bokov. Odstránime otváraciu časť formy a môžeme krájať.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist