Kávová torta
Kávová torta bez múky
Autor receptu: janli
Milujem sladké, ale keďže sa vo väčšine dobrôt skrýva až
priveľa nástrah pre naše telo :), hľadám a skúšam piecť
nové, tzv. zdravé sladkosti.
Táto tortička je super, vláčna, krémová, s jemnou chuťou
kávy.
A jej príprava je jednoduchá a určite ju zvládnu aj menej
šikovní kuchtíci :).
Tak do toho!
12 porcií |
20 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, kakao zmiešame s práškom do pečiva a pridáme k vyšľahaným žĺtkam. Zamiešame.
- Vyšľaháme sneh z bielkov, jemne vmiešame k žĺtkovej zmesi a dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie (priemer cca 24 alebo 26 mm, podľa toho, či chcete hrubší korpus). Dáme piecť na 180 °C na 30 minúť (sledujeme špáradlom).
- Plnku pripravíme zmiešaním uvedených prísad.
- Korpus necháme vychladnúť, oddelíme od papiera na pečenie a vrátime do tortovej formy (ja vrch cesta niekedy pokvapkám rumom - nemusí byť).
Následne ho potrieme plnkou, posypeme kakaom a dáme zachladiť.
- Pred krájaním tortu "obídeme" tenkým nožíkom po vnútornom obvode formy, aby sa oddelila plnka od bokov. Odstránime otváraciu časť formy a môžeme krájať.