Kastrólová krkovička
Autor receptu: jody
Jednoduché jedlo, ktoré poznám z detstva. Len postup je upravený podľa piatich
elementov. Neľakajte sa, nič strašné to nie je. :-)
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na menšie, 1 cm hrubé rezne. Nesolím. Nevyklepávam (však sa ide dusiť). Do rozpáleného kastróla nalejeme trochu oleja, pridáme pokrájanú cibuľu a udusíme. Potom pridáme cesnak nakrájaný na prúžky, popražíme. Do zmesi ukladáme postupne mäso a oprážame, až sa zatiahne.
- Posypeme petržlenovou vňaťou, premiešame. Pridáme sladkú papriku a necháme, nech pustí farbu. Môžeme na chvíľu stiahnuť z ohňa, aby nám neprihorela. Pridáme trochu zelerovej vňate, premiešame. Ochutíme mletým čiernym korením. Nakoniec posolíme, podlejeme studenou vodou a necháme dusiť, cca 3/4 hodinu, záleží od mäsa.
- Keď je mäsko mäkké, pridáme lečo a necháme spojiť chute. Ja mám rada, keď sa mäso skoro rozpadá.
Podávame so špagetami uvarenými al dente.
Dobrú chuť.