Kaša z brokolice

Autor receptu: tetrisss

Mimoriadne dobra príloha k mäsu pri delenej strave, v podstate celkom nahradí zemiakovú kašu.

2
porcie
3 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu očistíme a pokrájame na menšie ružičky. Hrubé časti dáme zvlášť. Dáme variť bujón do vody, pokiaľ máte, je dobrý hrniec s akutermickým dnom. Do vriacej vody dáme hrubé časti brokolice a varíme asi 5 minút, potom pridáme zvysok zeleniny a stiahneme z ohňa. Brokolicu necháme dôjsť asi 6 minút pod pokrievkou. Takto "varím" brokolicu aj na ine použitie.
  2. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, na masle, alebo oleji opražíme do svetlohneda, aby bola chrumkavá.
  3. Po uvarení brokolice vodu zlejeme takmer na nulu a použijeme ponorný mixér na jej rozmixovanie, snažíme sa, aby sme mali čo najmenej tekutiny, aby bola kaša hustejšia. Potom pridáme opraženú cibuľu, znova premixujeme spolu so syrom a podľa chuti dáme vegetu, poprípade soľ.