Kaša z brokolice
Autor receptu: tetrisss
Mimoriadne dobra príloha k mäsu pri delenej strave, v podstate celkom nahradí zemiakovú kašu.
2 porcie |
3 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Brokolicu očistíme a pokrájame na menšie ružičky. Hrubé časti dáme zvlášť. Dáme variť bujón do vody, pokiaľ máte, je dobrý hrniec s akutermickým dnom. Do vriacej vody dáme hrubé časti brokolice a varíme asi 5 minút, potom pridáme zvysok zeleniny a stiahneme z ohňa. Brokolicu necháme dôjsť asi 6 minút pod pokrievkou. Takto "varím" brokolicu aj na ine použitie.
- Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky, na masle, alebo oleji opražíme do svetlohneda, aby bola chrumkavá.
- Po uvarení brokolice vodu zlejeme takmer na nulu a použijeme ponorný mixér na jej rozmixovanie, snažíme sa, aby sme mali čo najmenej tekutiny, aby bola kaša hustejšia. Potom pridáme opraženú cibuľu, znova premixujeme spolu so syrom a podľa chuti dáme vegetu, poprípade soľ.