Karlovarské slaninkové knedle

Autor receptu: sjuz

Boli sme v Patinciach na pobyte - a mali úžasných kuchárov. Na večeru sme mali tieto knedličky s jelením gulášom a bola to báseň :) Kuchár mi ochotne dal recept, a k nemu aj svoj mobil - vraj keď budem potrebovať radu, mám kedykoľvek zavolať... :))

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rožky pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno, slaninku na kocky. Trochu osmahneme do zlata na cibuľke slaninku.Pridáme k rožkom, osolíme, pridáme vňať.
  2. Vajíčko rozšľaháme - buď v celku, alebo dáme zvlášť žľtok a bielok vyšľaháme do peny.
  3. Ak je hmota príliš hustá, pridáme trochu vlažného mlieka, ak je príliš riedka, zahustíme strúhankou ( nie múkou!)
  4. Hmotu si rozložíme na potravinársku fóliu a urobíme z nej valček. Zabalíme do fólie - zahneme konce a ušúľame valček, aby hmota bola bez vzduchových bublín.
  5. Varíme vo vode 15-20 min.