Karfiolový paprikáš
Autor receptu: redakcia
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Predvarený karfiol pokrájame na väčšie kocky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájaný karfiol, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a podlejeme vývarom. Krátko povaríme, zo smotany a solamylu pripravíme jemnú hladkú zátrepku a podľa potreby postupne pridávame ku karfiolu.
- Krátko povaríme, ochutíme muškátovým orechom a nakoniec zjemníme maslom.
- Náš tip: Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.