Karfiolový paprikáš

Autor receptu: redakcia

Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať ako nákyp či puding. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Ľubomír Šmindák.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Predvarený karfiol pokrájame na väčšie kocky. Na oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájaný karfiol, osolíme, okoreníme, pridáme sladkú papriku a podlejeme vývarom. Krátko povaríme, zo smotany a solamylu pripravíme jemnú hladkú zátrepku a podľa potreby postupne pridávame ku karfiolu.
  2. Krátko povaríme, ochutíme muškátovým orechom a nakoniec zjemníme maslom.
  3. Náš tip: Vhodnou prílohou sú varené zemiaky.