Karfiol z pekárničky (fotorecept)

Autor receptu: mojack

...komu by sa chcelo zapínať rúru v takejto horúčave? Mne veru nie a preto som vyskúšala takýto spôsob prípravy obeda. Jednoducho..:-)) a bez zašpineného riadu.

15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dno pekárničky si vyložíme ang. slaninou. Surový karfiol si rozdelíme a umyjeme na menšie kúsky- ružičky.. Najskôr použijeme polovicu karfiolu - položíme ho na slaninu.
  2. Ďalej nasleduje hrášok a kukurica.
  3. Druhou polovicou karfiolu zakryjeme hrášok s kukuricou.
  4. Ochutíme soľou a korením.
  5. 3 vajíčka vylejeme bez miešania do pekárničky,aby ostali aspoň trochu celé žĺtka.
  6. Múku, 2 vajíčka a mlieko rozmiešame v nádobe. Túto zmes dolejeme mliekom na 1 liter. Všetko vylejeme do pekárničky. Nastavím pekáreň na pečenie - 1 hod. a je to hotové. :-)))))
  7. Po upečení vyberiem s nádobou a nechám trochu vychladiť 10 min., vyklopím a už len priložiť k zemiakom, šalátu a trochu slaninky...
  8. Samozrejme dá sa použiť aj iná kombinácia a nie len hrášok a kukurica... ale požiadavka mojich stravníkov je skromná :-)))))))