Karfiol z pekárničky (fotorecept)
Autor receptu: mojack
...komu by sa chcelo zapínať rúru v takejto horúčave? Mne veru nie a preto som vyskúšala
takýto spôsob prípravy obeda. Jednoducho..:-)) a bez zašpineného riadu.
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Dno pekárničky si vyložíme ang. slaninou. Surový karfiol si rozdelíme a umyjeme na menšie kúsky- ružičky.. Najskôr použijeme polovicu karfiolu - položíme ho na slaninu.
- Ďalej nasleduje hrášok a kukurica.
- Druhou polovicou karfiolu zakryjeme hrášok s kukuricou.
- Ochutíme soľou a korením.
- 3 vajíčka vylejeme bez miešania do pekárničky,aby ostali aspoň trochu celé žĺtka.
- Múku, 2 vajíčka a mlieko rozmiešame v nádobe. Túto zmes dolejeme mliekom na 1 liter. Všetko vylejeme do pekárničky. Nastavím pekáreň na pečenie - 1 hod. a je to hotové. :-)))))
- Po upečení vyberiem s nádobou a nechám trochu vychladiť 10 min., vyklopím a už len priložiť k zemiakom, šalátu a trochu slaninky...
- Samozrejme dá sa použiť aj iná kombinácia a nie len hrášok a kukurica... ale požiadavka mojich stravníkov je skromná :-)))))))