Karfiol bez vyprážania

Autor receptu: tinca

Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší zdravý a dobrý recept. Moja maminka iný nejedla a toto je jej recept. Veľmi jednoduchý a chutný.

25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V slanej vode si uvaríme úplne do mäkka celý karfiol. Potom ho rozoberieme na ružičky. Medzitým si opražíme na masle strúhanku do ružova za stáleho miešania, aby neprihorela.
  2. Karfiol rozoberieme na ružičky, posypeme upraženou strúhankou a ešte polejeme nakoniec na tanieri maslom najlepšie prepusteným.
  3. Podávame s novými zemiačikmi s petržlenovou vňaťkou, alebo je dobrý aj so zemiakovou fučkou. K tomu dobrý miešaný zeleninový šalátik. RADA NAVYŠE: No a kto neodolá môže si prilepšiť aj kopčekom tatarky.