Karfiol bez vyprážania
Autor receptu: tinca
Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší zdravý a dobrý recept. Moja maminka iný nejedla a toto je jej recept. Veľmi jednoduchý a chutný.
25 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- V slanej vode si uvaríme úplne do mäkka celý karfiol. Potom ho rozoberieme na ružičky.
Medzitým si opražíme na masle strúhanku do ružova za stáleho miešania, aby neprihorela.
- Karfiol rozoberieme na ružičky, posypeme upraženou strúhankou a ešte polejeme nakoniec na tanieri maslom najlepšie prepusteným.
- Podávame s novými zemiačikmi s petržlenovou vňaťkou, alebo je dobrý aj so zemiakovou fučkou. K tomu dobrý miešaný zeleninový šalátik. RADA NAVYŠE: No a kto neodolá môže si prilepšiť aj kopčekom tatarky.