Nový koláčik z časopisu Dobré jedlo, ktorý mi je okrem Varechy neskonalou inšpiráciou :).
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 200 ml |
|
| 160 g |
|
| 2 PL |
|
| 4 ks |
|
| 100 ml |
|
| 400 g |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 2 PL |
|
| 100 g, opražené, postrúhané |
|
Postup
-
1
Uvaríme vodu s cukrom kakaom. Keď sa cukor rozpustí, hrniec odstavíme a sirup necháme vychladnúť.
-
2
Vajcia rozšľaháme s olejom.
-
3
Do vajec pridame cukrový sirup a múku s kypriacim práškom.
-
4
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme džemom. Plát môžeme aj pozdĺžne rozrezať a tak natrieť džemom.
-
5
Krém pripravíme z mlieka, kryštálového cukru a karamelového pudingu. Všetko spolu rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, primiešame tvaroh a práškový cukor. Ak by sme chceli mať plnky trochu viac, pridáme ešte jeden tvaroh alebo kyslú smotanu. V tom prípade pridáme ešte trochu cukru.
-
6
Krém natrieme na vrch cesta a husto posypeme opraženými a postrúhanými orieškami. Necháme stuhnúť a krájame.









Diskusia k receptu