Karamelový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: miluna

Nový koláčik z časopisu Dobré jedlo, ktorý mi je okrem Varechy neskonalou inšpiráciou :).

20
porcií
60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme vodu s cukrom kakaom. Keď sa cukor rozpustí, hrniec odstavíme a sirup necháme vychladnúť.
  2. Vajcia rozšľaháme s olejom.
  3. Do vajec pridame cukrový sirup a múku s kypriacim práškom.
  4. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Upečené cesto necháme vychladnúť a potrieme džemom. Plát môžeme aj pozdĺžne rozrezať a tak natrieť džemom.
  5. Krém pripravíme z mlieka, kryštálového cukru a karamelového pudingu. Všetko spolu rozmiešame a uvaríme hustú kašu. Keď vychladne, primiešame tvaroh a práškový cukor. Ak by sme chceli mať plnky trochu viac, pridáme ešte jeden tvaroh alebo kyslú smotanu. V tom prípade pridáme ešte trochu cukru.
  6. Krém natrieme na vrch cesta a husto posypeme opraženými a postrúhanými orieškami. Necháme stuhnúť a krájame.