Karamelový cheesecake

Karamelový cheesecake

Autor receptu: redakcia

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Korpus: Sušienky rozdrvíme v mixéri alebo ich dáme do mikroténového vrecúška a rozvaľkáme alebo rozdrvíme tĺčikom. Rozdrvené sušienky dáme do misky a primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
  2. Plnka: Čokoládu roztopíme nad parou. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a karamelové Salko vymiešame. Pridáme vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a krém nalejeme na stuhnutý korpus.
  3. Cheesecake pečieme vo vodnej pare - spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme 40 minút pri 160 °C.
  4. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy a ozdobíme - navrch napríklad môžeme rozotrieť karamelové Salko a po obvode popritláčať nasekané skaramelizované mandle.