Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 160 °C |
Postup- Korpus: Sušienky rozdrvíme v mixéri alebo ich dáme do
mikroténového vrecúška a rozvaľkáme alebo rozdrvíme
tĺčikom. Rozdrvené sušienky dáme do misky a primiešame rozpustené maslo. Hmotu natlačíme na dno a boky tortovej formy s priemerom 24 cm. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Plnka: Čokoládu roztopíme nad parou. Mascarpone, kyslú smotanu, cukor a karamelové Salko vymiešame. Pridáme
vlažnú čokoládu a vajíčka, vymiešame a krém nalejeme na
stuhnutý korpus.
- Cheesecake pečieme vo vodnej pare - spodok tortovej formy zabalíme do alobalu, do plechu na pečenie nalejeme vodu do výšky 2 cm a vložíme naplnenú formu. Pečieme
40 minút pri 160 °C.
- Upečený cheesecake necháme vychladnúť
a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyberieme z formy
a ozdobíme - navrch napríklad môžeme rozotrieť karamelové Salko a po obvode popritláčať nasekané skaramelizované mandle.
|