Karamelové makrónky
Karamelové makrónky

Karamelové makrónky z hnedého cukru videorecept

laylastastykitchen - fotkalaylastastykitchen, 19. marca 2022
10-12 minút
na 130 °C
Karamelové makrónky z hnedého cukru (videorecept)
Foto: laylastastykitchen

Suroviny

80 g
75 g
100 g
100 g
Krém:
180 g
150 g
25 g




Postup

  1. 1

    Bielky izbovej teploty som začala šľahať s hnedým cukrom. Najskôr na pomalých otáčkach. Šľahala som 2-3 minúty, potom som šľahala na vyšších otáčkach. Šľahala som do tuhého snehu.

  2. 2

    K vyšľahaným bielkom som pridala preosiatu mandľovú múku a práškový cukor. Cesto som začala miešať. Cesto je hotové, keď už začne byť také mierne tekuté.

  3. 3

    Cesto som vytláčala na plech s papierom na pečenie a vytvarovala som makrónky. Plech som trochu obúchala, aby som makrónky zbavila zbytočných bubliniek. Makrónky som pred pečením nechala uschnúť na vzduchu. Keď už vrchy makróniek sú suché, potom sa pečú vo vyhriatej rúre na 130 °C približne 10-12 minút.

  4. 4

    Na krém som si pripravila maslo, ktoré som zmiešala s karamelom a práškovým cukrom.

  5. 5

    Makrónky som naplnila a skladovala som ich v chladničke.

Diskusia k receptu

frezia68
Si veľmi šikovná. K makrónkam som sa ešte nedopracovala,hoci mám mandlovú múku a sú bezlepkové. Len nedôverujem mojej " šikovnosti ", trpezlivosti a tak len obdivujem a chválim.
haji
Makrónky jak malované a ještě k tomu karamelové! Ke kafíčku by se mi jich pár zešlo. Nejde o zložitost, ale o šikovnost, praxi. Toto se musí umět.
chorvatka
No snad sa po prvom neuspechu odvazim upiect aj makronky. Najviac vam vdacim za tie vsetky upresenia : ako slahat bielka, aka by mala byt konzistencia cesta, predbezné susenie makroniek pred pecenim... Ten vas recept sa mi zda uplny, nejde len o prisady a ich mnozstvo. Vdaka !
laylastastykitchen
@chorvatka (22.3.2022 20:35)

Dakujem 🙂 velmi ma to teší, ze sa vam recept paci. Nie je to nic zlozite. Dolezite je len dodrzat ten postup. S makronkami je to tak. To aby sa podarili zalezi od vela veci. To šlahanie je tiež dolezite. Taktiez aby vajicka boli izbovej teploty. Šlaha sa to pomaly koli tomu aby ten cukor v tych bielkoch mal dostatok casu na rozpustenie. Pena po vyšlahani ma byť krasne hladka, lesklá nie ako ked šlahame bielky na korpus. Preto z toho su piškoty a nie makronky 😁 vela veci ich ovplyvnuje. No treba vyskusat. Urcite sa vam podaria 🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia