Foto: liviar
Viem, že na košíčky je tu hromada receptov, možno aj na takéto, ale tieto sú moje úplne prvé. Doteraz som sa im akosi vyhýbala. Zobraziť celý popisViem, že na košíčky je tu hromada receptov, možno aj na takéto, ale tieto sú moje úplne prvé. Doteraz som sa im akosi vyhýbala. Tentoraz som sa inšpirovala časopisom Kuchyne.cz
Postup
-
1
Najskôr si deň vopred uvaríme Salko a pripravíme si ostatné suroviny.
-
2
Z múky, masla, žĺtok a oboch druhov cukru si vypracujeme cesto, ktoré natlačíme do formičiek. Dáme ich na plech a pečieme pri 170°C asi 20 min.
-
3
Medzitým si pripravíme krém. Maslo vyšľaháme do peny a pridáme uvarené salko.
-
4
Upečené košíčky vyklopíme z formičiek a rýchlo plníme krémom, kým nám ich ešte nenaplnené nestihnú pojesť, lebo akosi mi tie prázdne začali ubúdať, polejeme čokoládovou polevou a podľa fantázii ozdobíme.
-
5
Viem, že nevyzerajú veľmi krásne, ale ja sa budem pomaly zdokonaľovať.
Diskusia k receptu