Karamelová tortička s banánom

Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 3. novembra 2015
Karamelová tortička s banánom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
25 minút
príprava
95 minút
na 120 °C

Suroviny

150 g
90 g
250 g
60 g
120 g
50 ml
3 ks
400 ml
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kondenzované mlieko necháme skaramelizovať tak, že ho varíme dve hodiny vo vode. BeBe keksy rozmixujeme a spojíme so zmäknutým maslom. Všetky ostatné suroviny vrátane skaramelizovaného kondenzovaného mlieka zmiešame v mixéri.

  2. 2

    Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Zmesou BeBe keksov a masla vystelieme dno a okraje formy.

  3. 3

    Na korpus opatrne vylejeme pripravenú zmes a pečieme v predhriatej rúre 95 minút pri 120 °C. Tortičku necháme voľne vychladnúť a potom ho dáme ešte do chladničky stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené, Smotanové pečenie

Diskusia k receptu

dogagador
A z tej torty potom vykrajovatkom urobim tieto krasavice jednohubkove?
tatranka
Recept nie je do finálnej podoby dopísaný zdokumentovaný.Takto je to o ničom...
bubaya
To sú tu všetky recepty od profíkov také nedokončené, nebudú nám predsa prezrádzať svoje tajomstvá.
redakcia
Vase otazky sme poslali kucharovi, tu je jeho odpoved:

My sme pripravovali len jednu porciu na fotenie. Celá tá dávka sa dá rozdeliť do 8 menších formičiek, alebo pripraviť v jednej väčšej - tak, ako je to v recepte a potom rozkrájať na klasické trojuholníky. Pri vykrajovaní kruhov by ste mali veľký odpad.

Suroviny som vydelil ôsmimi. Zmiešal BeBe keksy s maslom. Dal do formičky s priemerom 10 cm a utlačil. Všetky ostatné ingrediencie som zmiešal dokopy, vylial na hmotu z Bebe keksov a piekol podľa návodu v recepte. Po upečení som ju nechal vychladnúť a potom ešte v chladničke nechal postáť. Po schladení som ju vytiahol z formičky, preložil na tanier a dozdobil plátkami nakrájaného banánu.