Karamelová tortička s banánom
Michal Lukačovič
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 3. novembra 2015
kuchár – cukrár hotela Mikado v Nitre, 3. novembra 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
25 minút
príprava
príprava
95 minút
na 120 °C
na 120 °C
Postup
-
1
Kondenzované mlieko necháme skaramelizovať tak, že ho varíme dve hodiny vo vode. BeBe keksy rozmixujeme a spojíme so zmäknutým maslom. Všetky ostatné suroviny vrátane skaramelizovaného kondenzovaného mlieka zmiešame v mixéri.
- 2
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Zmesou BeBe keksov a masla vystelieme dno a okraje formy.
- 3
Na korpus opatrne vylejeme pripravenú zmes a pečieme v predhriatej rúre 95 minút pri 120 °C. Tortičku necháme voľne vychladnúť a potom ho dáme ešte do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
My sme pripravovali len jednu porciu na fotenie. Celá tá dávka sa dá rozdeliť do 8 menších formičiek, alebo pripraviť v jednej väčšej - tak, ako je to v recepte a potom rozkrájať na klasické trojuholníky. Pri vykrajovaní kruhov by ste mali veľký odpad.
Suroviny som vydelil ôsmimi. Zmiešal BeBe keksy s maslom. Dal do formičky s priemerom 10 cm a utlačil. Všetky ostatné ingrediencie som zmiešal dokopy, vylial na hmotu z Bebe keksov a piekol podľa návodu v recepte. Po upečení som ju nechal vychladnúť a potom ešte v chladničke nechal postáť. Po schladení som ju vytiahol z formičky, preložil na tanier a dozdobil plátkami nakrájaného banánu.