Karamelové cukríky
Karamelové cukríky

Karamelky

Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 6. decembra 2017
Karamelky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

275 ml
450 g
120 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Formu vyložíme papierom na pečenie. Mlieko ohrejeme na miernom ohni, pridáme cukor, Salko a maslo. Varíme asi 20 minút, kým nedosiahneme teplotu 118 °C.

  2. 2

    Hmotu vylejeme do pripravenej formy, uhladíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu nakrájame na menšie časti a ozdobíme vlašskými orechmi, tekvicovými semienkami a morskou soľou.

Diskusia k receptu

haji
hmmm to musí být výborné! Karamelky miluju.