Kapor plnený hríbmi

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Očisteného a vypitvaného kapra umyjeme, vykrojíme chrbtovú kosť, pričom musíme dávať pozor, aby sme nenarezali chrbát. Potom kapra zvonka i zvnútra osolíme.
  2. Z chrbtovej kosti obrežeme mäso, ktoré spolu s pečeňou posekáme nadrobno. Na masle speníme pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, umyté a nadrobno pokrájané hríby a udusíme domäkka.
  3. Žemľu namočíme do mlieka, vytlačíme a pridáme k vychladnutým hríbom. Ďalej pridáme žĺtky, mleté čierne korenie, sardelu(alebo trocha sardelovej pasty) pokrájanú nadrobno alebo podľa chuti sardelovú pastu a dobre rozmiešame.
  4. Pripravenou plnkou naplníme kapra, otvor zašijeme, zabalíme do alobalu, dáme na rošt alebo pečieme priamo v pahrebe.